De primavara devreme pana toamna tarziu nu aveti niciun motiv sa va lipsiti macar o zi de placerea de a petrece dupa-amiezile in gradina.
Pentru a va spori confortul, este important ca, indiferent de suprafata terenului de langa casa, sa va amenajati un loc de relaxare.
„Scena” pe care o prezentam astazi a fost amenajata in curtea unei case restaurate, aflate intr-un cartier rezidential din Bucuresti.
Opera ii apartine designerului Hamid Nicola Katrib, cel care le-a facut proprietarilor un „colt de rai” in imediata vecinatate a casei.
Livingul in aer liber nu tine seama de suprafata gradinii si nici de pozitionarea casei, asa ca, indiferent cum arata proprietatea dumneavoastra, puteti aplica modelul zonei de relaxare.
Nu aveti nevoie decat de un set de mobilier din fier forjat, pentru un plus de distinctie, sau de unul din lemn tratat special pentru exterior ori din rattan, pentru mai multa caldura si intimitate.
Acest loc este recomandat a fi amplasat in imediata vecinatate a casei, in cazul unei gradini de mici dimensiuni sau al unei curti interioare, ori intr-un foisor, in cazul in care suprafata terenului va permite sa va izolati.
Locul ideal al livingului este in spatele casei, pentru a beneficia de intimitate si pentru a va feri de zgomotul strazii.
In plus, va puteti feri de ochii indiscreti ai vecinilor cu ajutorul unui gard inalt, fara goluri, care poate fi impodobit cu aplicatii din lemn, fier forjat sau chiar plante cataratoare.
Livingul in aer liber trebuie pozitionat pe o suprafata perfect plana si solida, in mod ideal pavata cu piatra naturala sau cu caramida arsa.
Impodobiti mobilierul din fier forjat cu perne plusate sau chiar din satin si asezati o fata de masa drept suport pentru un set de portelanuri cu motive traditionale.