LifeStyle

Clubul Filantropia

In libraria Carturesti MTR (la Nuiele), incepand din 2009, mensualmente se produc lansari – dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo-…

Miercuri, 24 martie, de la ora 18.00, va propunem sa vorbim despre cartea coordonata de Vintila Mihailescu, Etnografii urbane. Cotidianul vazut de aproape, aparuta in colectia COLLEGIUM. Sociologie. Antropologie, a Editurii Polirom.

Analiza cotidianului a deschis antropologia spre noi zone de aplicabilitate si interactiunea cu alte discipline, de la urbanism la marketing, interesate la randul lor de ce se ascunde in spatele comportamentelor noastre cotidiene. Studiile grupate in volum acopera subiecte dintre cele mai diverse, legate intre ele prin perspectiva comuna a acestei metodologii. Toate au in vedere fenomene sociale din spatiul urban, in discontinuitate cu orice fel de „fapte traditionale” petrecute sau presupuse a avea loc in lumea rurala. Titlul asuma aceasta rasturnare tematica si pozitioneaza volumul in contextul academic si epistemologic al antropologiei din Romania, stiut fiind ca aceasta nu a patruns decat foarte recent in oras.

Partener: Carturesti MTR

Related posts

De ce este utilă măsurarea presiunii arteriale acasă

Adina Meyers

5 plante de ceai pe care le poti cultiva acasa

Adina Meyers

Chef Scarlatescu gateste pe 16 martie la Chefs Friday Experience!

Adina Meyers