Atrea, unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură, a finalizat lucrările la clădirea de birouri din București, Ana Tower

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură de la Atrea fac parte din sistemul BMS (Building Management System) de gestiune centralizată a clădirii, care asigură controlul și supravegherea soluției de climatizare.

Datorită sistemului de  ventilație cu recuperare de căldură bazat pe performanță energetică precum și a altor instalații implementate, construcția Ana Tower a fost pre-certificată LEED Platinum și garantează criterii de clădire verde.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, implementate de către de dezvoltatorul acestui proiect, crează un mediu confortabil de lucru, un climat plăcut și totodată asigură eficiență energetică ridicată.

Datele arată că într-o clădire de birouri de anvergura Ana Tower este nevoie de o cantitate de aer proaspăt de 20-30 m³/ora per angajat. Odată calculat debitul de aer pentru fiecare nivel, Atrea a furnizat soluțiile care asigură un regim optim de confort pentru ocupanți. În plus, sistemele nu sunt responsabile doar de aportul de aer proaspăt, ci vor încălzi/răci aerul în funcție de sezon.

„Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură de la Atrea asigură o calitate excepțională a aerului, astfel efectele nocive pe care le poate avea un spațiu prost ventilat sau un spațiu care este expus poluării sunt eliminate. Timpul de execuție a sistemului de ventilare de la prima livrare până la finalizare a fost de 12 luni, aici incluzând reglajele inițiale și probele funcționale”, a declarat Dorin Salamac, director general Atrea România.

Cum funcționează sistemele de ventilație cu recuperare de căldură

Montate pe fiecare etaj, sistemele de ventilație cu recuperare de căldură asigură permanent aer proaspăt în interior, fără a deschide geamurile, lucru de altfel imposibil pentru o clădire de birouri din această clasă.

Grija umidităţii crescute, a condensului,  problema lipsei aerului și așa numitul “efect de seră” nu există. Aerul viciat este extras din clădire prin grile de ventilație, iar căldura sau aerul rece se transferă aerului de afară pe care centrala îl introduce, după ce în prealabil îl filtrează. În plus, un sistem de ventilație cu recuperare de căldură reduce nivelul de dioxid de carbon, care afectează major productivitatea personalului. Pe lângă avantajul economic, sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură  protejează sănătatea celor care lucrează în birouri cât şi natura.

Imobilul de clasă ”Premium” Ana Tower are 24 de etaje, plus un etaj tehnic, destinate birourilor, însumând circa 43.700 mp închiriabili, din care circa 35.500 mp corespund celor 25 de etaje, iar circa 8.200 mp sunt alocați unei parcări cu 365 locuri subterane și supraterane.  Noile tehnologii utilizate la fațadă și instalațiile duc spre 60 milioane de euro investiția în turnul de 110 metri, astfel standardul de calitate al clădirii este foarte ridicat, motiv pentru care au fost implementate și sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Atrea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Un generator electric ar trebui să se găsească în fiecare gospodărie. Multiplele avantaje ale acestuia

Adina Meyers

Proiect de casă cu etaj: suprafață utilă 239.3 mp

Adina Meyers

Cum să îți faci apartamentul mai confortabil

Adina Meyers