LifeStyle

„Ciobanasul pe Valea Doftanei” al lui Grigorescu se inclina in fata Angelei Gheorghiu

Iubitorii genului liric vor avea astfel ocazia unica sa vizioneze una dintre cele mai importante productii ale prestigiosului teatru liric londonez – „FAUST”. Pentru publicul roman, evenimentul va insemna, de asemenea, sansa de a se reintalni cu una dintre cele mai valoroase voci lirice ale lumii: soprana Angela Gheorghiu, care va interpreta rolul Margaretei.

Sustinand acest proiect indraznet initiat de Opera Nationala, Casa Artmark reprogrameaza Licitatia anuala de Impresionism si Postimpresionism Romanesc care ar fi trebuit sa se desfasoare la aceeasi data. Licitatia va avea loc  joi, 29 septembrie, orele 19.30 si va fi gazduita tot de Opera Nationala din Bucuresti.

Bucuresti, 21 septembrie 2011

Licitatia de Impresionism si Postimpresionism Romanesc pregatita de Artmark aduce in atentia colectionarilor aproximativ 120 de opere de pictura care ilustreaza patrunderea, asimilarea si continuarea principiilor impresionismului in spatiul romanesc, mediu care s-a dovedit, o lunga perioada, fertil influentelor acestei miscari artistice revolutionare. Operele  sunt semnate de artisti romani de prestigiu precum Nicolae Grigorescu, Samuel Mutzner, Nicolae Darascu, Nicolae Vermont, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Adam Baltatu, Camil Ressu, Ion Tuculescu etc. Valoarea totala medie a loturilor licitatiei depaseste un milion de euro, iar 75% dintre ele au preturi de pana la 5.000 €. Printre artistii ale caror opere pornesc in licitatie de la valori mai mici de 1.000 € se numara Rudolf Schweitzer-Cumpana, Spiru Chintila, Iosif Rosenblut, Lucian Grigorescu etc.

Una dintre piesele centrale ale Licitatiei de Impresionism si Postimpresionism Romanesc este opera „Intoarcerea de la targ” semnata de Nicolae Grigorescu, pictura apartinand perioadei de maturitate a creatiei grigoresciene. Valoarea sa estimativa este cuprinsa intre 120.000 € si 220.000 €.

Ciobanas pe Valea Doftanei” (est. 120.000 € – 220.000 €) si „Tarancuta cu fuior coborand spre casa” (est. 60.000 € – 120.000 €) sunt inca doua opere de exceptie semnate de Nicolae Grigorescu, imagini emblematice pentru satul romanesc traditional si repere ale modernitatii in pictura romaneasca, cu care se mandreste aceasta editie de inceput de an.

Licitatia de Impresionism si Postimpresionism Romanesc s-a bucurat anul trecut de un numar mare de participanti, peste 600 de iubitori de arta fiind prezenti in sala, precum si de performante fara precedent pentru piata de arta din Romania de la acea data. Editia din acest an se anunta a fi cel putin la fel de memorabila, asteptandu-se stabilirea unor noi recorduri de autor, in prezenta publicului din sala si a celor care vor urmari licitatia online. Pentru prima data in Romania, participarea la licitatie este posibila si pe Internet, prin Artmark Live, serviciu care permite licitarea in timp real: o modalitate sigura, confortabila si discreta de a lua parte la principalele evenimente ale pietei de arta romanesti.

Cu doua seri inaintea licitatiei de Impresionism, Artmark organizeaza o licitatie cu tematica speciala, dedicata perioadei monarhiei romanesti. Licitatia Romania Regala propune opere de pictura si sculptura realizate de membrii familiei regale sau omagiale, obiecte rare de argintarie si portelan, bijuterii apartinand membrilor familiei regale si aristocratiei din Principate, ordine si decoratii instituite de Casa Regala, arme de parada si carte bibliofila. Licitatia Romania Regala va avea loc marti, 27 septembrie, de la ora 19.30, la Opera Nationala Bucuresti.

Expozitia loturilor celor doua licitatii poate fi vizitata incepand de duminica, 25 septembrie, pana  in seara evenimentului, intre orele 11.00 – 21.00.

Related posts

Jubile Concept, o nouă locație cu piscină și gradină pentru evenimente private

Adina Meyers

FamilyCARE – Impartaseste bucuria cu toata familia!

Adina Meyers

Iahturi pentru o vacanta de lux

Adina Meyers