LifeStyle

Cinci trucuri pentru ingrijirea tesaturilor, de la expertii in curatare

De multe ori suntem tentati sa aruncam lucruri care par invechite, desi suntem atasati de ele si ne-am dori sa le avem in preajma mai mult timp. Este si cazul hainelor, al tesaturilor, precum lenjerii de pat, perdele, fete de masa sau asternuturi pentru pat. Exista, insa, cateva trucuri pe care expertii in curatare ne recomanda sa le punem in aplicare, pentru ca tesaturile sa isi pastreze calitatea mai mult timp. 

1. In primul rand, trebuie sa stii ca nu este suficient sa speli aceste tesaturi, daca sifonierul sau dulapurile in care sunt depozitate nu sunt curate si aerisite. In timp, acestea acumuleaza bacterii, virusuri, molii, care dau nastere unui miros neplacut, miros ce se imprima si pe hainele tale. Asadar, de doua ori pe an sau chiar mai des aspira, curata si aeriseste bine dulapurile in care pastrezi hainele si tesaturile. 

2. Evita sa porti aceleasi haine doua zile la rand si niciodata nu pune in dulap hainele pe care le-ai folosit! Lasa-le la aerisit si spala-le cat mai repede cu putinta, pentru a evita imprimarea bacteriilor in tesatura. 

Pentru a te asigura ca hainele tale sunt lipsite de bacterii si nu vor capata un miros neplacut in timp, foloseste Sanytol dezinfectant pentru haine, un produs inovator, care omoara bacteriile, virusurile si ciupercile in proportie de 99%, lasa un miros placut si nu distruge tesatura, deoarece nu contine clor. Sanytol dezinfectant pentru haine este potrivit atat pentru hainele albe, cat si cele colorate, fiind recomandat de specialisti pentru orice tip de tesatura, inclusiv lenjeria intima, despre care stim ca are nevoie de o ingrijire speciala. 

O singura doza de Sanytol actioneaza eficient impotriva petelor si a mirosurilor neplacute, dezinfectand tesaturile si pastrand calitatea fibrelor. Astfel, te vei bucura de haine si tesaturi curate pentru mai mult timp. 

3. Sorteaza imbracamintea si tesaturile inainte de a le aranja in dulap, dar si inainte de a le spala. Pe langa faptul ca vei reusi sa fii mai ordonat, sortarea lucrurilor te va ajuta sa pastrezi calitatea acestora. Este obligatoriu sa ai sertare dedicate pentru lenjeria intima, pentru cearceafuri si lenjerie de pat, pentru hainele cu care stai in casa, dar si pentru cele destinate mersului la serviciu. Hainele specifice unui alt sezon vor avea un spatiu dedicat, care trebuie aerisit constant, pentru ca acestea sa nu prinda un miros specific de invechit, pe care cu greu il vei scoate. 

4. Spala hainele la temperaturi mai joase! In cazul in care hainele tale nu au pete vizibile, ci necesita mai mult o improspatare, este recomandat sa le speli la temperaturi mai joase. Temperaturile de 60 de grade sau mai mult afecteaza tesatura, iar culorile isi pierd din luminozitate. Vei spune ca la temperaturi joase, bacteriile nu sunt eliminate din tesatura. Asa este, dar pentru aceasta exista Sanytol dezinfectant pentru haine. Acest produs poate fi utilizat de la 20 de grade, atat manual, cat si la masina de spalat, avand o eficacitate dovedita impotriva bacteriilor, mirosurilor neplacute, lasand un parfum proaspat hainelor.

5. Foloseste pungi speciale pentru inchidere ermetica a acelor tipuri de tesaturi pe care le folosesti doar ocazional! Poate fi vorba despre o haina de blana, despre covoarele de care iti este greu sa te desparti, despre carpetele primite in dar, care au o valoare sentimentala mare. 

Iar daca stii ca nu vei mai purta o haina sau nu vei mai utiliza niciodata un lucru, este recomandat sa il arunci sau sa-l oferi cuiva care are nevoie de el. In acest fel, vei avea un dulap mai aerisit, fara praf si alte bacterii care se acumuleaza in timp in lucrurile neutilizate.

Related posts

Radiant Orchid în decoraţiuni interioare: sugestii

Adina Meyers

SIMONA a lansat Rosenthal si Versace concept boutique

Adina Meyers

Peste 200 de companii participă la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019

Adina Meyers