Prin aceasta initiativa, Franke continua directia strategica de a oferi clientilor nu numai cele mai bune sisteme incorporabile pentru bucatarie dar si posibilitatea de a intra in fascinanta arta a gatitului.
Franke l-a ales pe Chef Jakob Hausmann ca ambasador al brandului in Romania pentru calitatile remarcabile in domeniul gastronomic dar si pentru alinierea cu valorile companiei şi ale produselor. Stilul aparte, energia si abordarea fara compromisuri cand este vorba despre calitate si inovatie il recomanda pe maestrul elvetian ca imaginea Franke.
Colaborarea cu Chef Jakob Hausmann va dura doi ani, timp in care toate activitatile publice ale chef-ului vor aduce in prim plan produsele Franke. Printre proiectele in care va fi implicat se numara: Scoala de Gatit din Predelut, organizarea unor workshop-uri de cooking sau show-uri culinare.
“Implicarea in domeniul gastronomic este una dintre principalele puncte de interes ale companiei Franke pentru acest an. Dincolo de contributia la imbunatatirea stilului de viata al clientilor prin produse de inalta calitate, menite sa transforme bucataria in spatiul central al caminului, Franke doreste sa patrunda in lumea marilor specialisti in arta culinara pentru a putea transforma cerintele lor in sisteme menite sa aduca plus valoare atat amatorilor cat si maestrilor bucatari”, declara Florin Porojan, Director General Franke Romania
Jakob Hausmann a fost scolit in Elvetia si Germania fiind un adept al bucatariei moleculare. Simpatizat si renumit pentru stilul plin de amuzament al show-ului TV al carui gazda este, Chef Jakob Hausmann este un cunoscut specialist in gastronomie din Romania, chemat in juriile multor competitii internationale, alaturi de marile staruri de gen, precum Jamie Oliver sau Robert Rainford.
La randul sau, Chef Jakob Hausmann declara: „Pentru mine, a gati este o imbinare a simturilor, la fel cum pentru Franke orice sistem reprezinta o imbinare intre inovatie la nivelul functionalitatii si design atragator. Sistemele Franke mi-au usurat de multe ori activitatea in bucatarie, motiv pentru care consider aceasta asociere modalitatea perfecta de a transmite consumatorilor multitudinea de beneficii pe care echipamentele Franke pentru bucatarie le ofera, sperand sa le ofer surse de inspiratie”.
An de an, Chef Jakob Hausmann merge in Elvetia la cursuri de bucatarie moleculara. Alaturi de bucatari de elita invata tehnici de gatit molecular, sous vide, tehnici de marinare si vacumare, timpi si temperaturi de preparare a diverselor tipuri de carne dar si tehnici de mise-en-place. Hausmann foloseste toate aceste deprinderi in bucataria restaurantului Mica Elvetie, unde combina stilul de gatit clasic cu cel molecular. Rezultatul este unul cu totul special si delicios.
„Mica Elvetie” are astazi un renume consolidat intre marile restaurante din Bucuresti si din tara, prin calitatea cu totul aparte, a ofertelor culinare si prin ambianta unica a localului.