Ingrediente:
2 oua
1 cana zahar
1 cana ulei
1 cana lapte
1 praf de copt
1 cana faina
200 g samburi de nuci
cacao
zahar praf
Citeste si: Desert de weekend: Chec cu miez de nuca
Mod de preparare:
Se bat 2 oua intregi cu 1 cana de zahar si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam 1 cana de ulei, praful de copt si 1 cana de lapte.
Dupa ce compozitia devine omogena se adauga 1 cana de faina si se amesteca incat sa rezulte un aluat ca pentru chec.
In compozitia rezultata adaugam samburii de nuca.
Impartim compozitia in doua si una o amestecam cu o lingura de cacao.
Pregatim o tava rotunda unsa cu ulei si punem cate doua linguri din compozitia alba si doua din cea cu cacao, tot timpul in mijlocul tavii, fara sa intindem aluatul.
Se baga la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul cu scobitoare si cand este gata se pudreaza cu zahar.
Mod de servire:
Checul zebra cu nuci se serveste atat cald, cat si rece.
Material preluat de pe www.culinar.ro