LifeStyle

Cele mai importante motive pentru care sa alegi un dezumidificator casnic

Cel mai important, intim si confortabil loc pentru fiecare este ACASA. O locuinta, fie ea apartament sau casa, devine “acasa” atunci cand ne ofera confortul, caldura si placerea de a petrece cat mai mult timp in acest spatiu.

Confortul unui camin inseamna pentru fiecare altceva. Pentru unii insemna dispozitivele inteligente pe care le poti controla de la distanta, pentru altii inseamna mediul ambiental creat prin imbinarea obiectelor de mobilier cu cromatica peretilor sau amprenta personala pe care o lasam, fiecare dintre noi, in propria locuinta. Pentru toata lumea, insa, confortul se bazeaza pe “ingredientele” de baza – temperatura potrivita, umiditatea corecta si calitatea aerului respirat.

In acest articol va vom vorbi despre ce inseamna umiditatea corecta si cum poate fi ea controlata.

Un nivel optim al umiditatii din incapere este cuprins intre 40% Rh si 60% Rh. Cu cat nivelul de umiditate este mai departe de acest interval cu atat creste riscul unor boli pulmonare si se accentueaza disconfortului termic.

Cum iti dai seama ca nivelul umiditatii din incapere este peste nivelul optim? Simplu. Atunci cand se simte un miros greu si imbacsit, miros care se impregneaza in marea majoritate a textilelor sau cand au aparut pete de igrasie si mucegai pe pereti. Un alt mod, mai precis si mai eficient de a afla care este nivelul umiditatii din locuinta, este utilizarea unui higrometru.

In situatia in care deja a aparut igrasia sau mucegaiul, trebuie sa iei masuri urgente, altfel intreaga familie se poate imbolnavi de astm bronsic, rinite alergice sau alte probleme ale cailor respiratorii.

Modul cel mai eficient de a reduce nivelul umiditatii din caminul tau sau doar din anumite zone ale casei (baie, bucatarie, subsol) este utilizarea unui dezumidificator. Acesta este un aparat special conceput pentru a absorbi aerul incarcat de particule de apa si a retrimite in incapere un aer uscat. Daca inglobeaza si un sistem de filtrare, cu atat mai bine, deoarece va usca si purifica, in acelasi timp, aerul evacuat.

Cel mai performant filtru pentru aer este filtrul HEPA (High Efficiency Particulate Air). Acesta retine peste 95% din particulele poluante de 0,3 microni care graviteaza in aer si pe care le inhalam cu usurinta.

Pentru cei ce au probleme cu umidiatatea crescuta, le recomandam un aparat care sa indeplineasca ambele functii, de dezumidificare si purificare. Un astfel de aparat poate fi gasit in magazinul online de specialitate, AlecoAir care propune gama de dezumidificatoare casnice “Purify”.

Dezumidificatoru AlecoAir D14 Purify este potrivit pentru incaperi cu o suprafata de pana la 20 mp, AlecoAir D16 Purify este recomandat pentru suprafete de pana la 25 mp, iar AlecoAir D22 Purify este ideal pentru 45 mp.

Ce ofera un astfel de aparat?

Sa luam, de exemplu modelul D16 Purify. Acesta este un aparat 2 in 1 deoarece elimina cu succes umiditatea din aer, dar si filtreaza eficient particulele poluante, gratie pre-filtrului lavabil si a filtrului HEPA, ce poate fi montat pe aparat.

Printre functiile principale ale acestui dezumidificator regasim:

  • Setarea umiditatii dorite. Dispune de un higrostat incorporat cu ajutorul caruia masoara umiditatea existenta in incapere si permite setarea umiditatii dorite.
  • Uscare Rufe. Oricine stie cat de dificil este, in antimpul rece, sa usuci rufele in interior sau cat de greu se ususca pe un balcon, plus ca exista riscul sa prinda mirosuri neplacute. Cu ajutorul dezumidificatorul D16 Purify le veti usca mai rapid si mai economic, comparativ cu un uscator electric de rufe, fara a deteriora peretii sau mobilierul.
  • Timer-ul permite setarea duratei de functionare a aparatului, intr-un interval de 1 pana la 24 ore.
  • Este un aparat usor de folosit, intuitiv si sigur pentru familiile cu copii mici, deoarece este prevazut cu functia Child Lock prin intermediul careia blocati display-ul aparatului, iar cei mici nu pot modifica setarile.
  • Dispune de roti si maner incastrat, utile pentru a deplasa dezumidificatorul dintr-o camera in alta.
  • Pentru situatia in care uscati rufe sau aveti un nivel de umiditate mult prea ridicat, puteti atasa furtunul pentru drenaj continuu si nu veti mai avea grija golirii bazinului de apa.

Un dezumidificator casnic, precum AlecoAir D16 Purify poate fi instalat in living, dormitor, camera copiilor, baie si chiar bucatarie.

In cazul in care umiditatea este, dimpotriva, prea scazuta, este recomandata utilizarea unui umidificator. Fie ca doriti un model simplu, care are doar functia de umidificare, un model cu Ionzare care contribuie si la curatarea aerului sau un model cu functia de difuzare de arome, puteti alege produsul potrivit din acelasi magazin online alecoair.ro.

O umiditate mentinuta in parametri normali va aduce un plus de sanatate intregii familii si o durabilitate mai mare casei in care locuiti.

Sursa foto: pixabay.com

Related posts

Noua solutie „invizibila” de climatizare Daikin, un concept de succes pentru orasele din Europa

Adina Meyers

Website-ul www.IKEA.ro

Adina Meyers

Chicca Ristorante in Bucarest, primul restaurant din Romania inclus in ghidul Jeunes Restaurateurs d’Europe

Adina Meyers