Practic

Cele mai bune materiale pentru covoare daca aveti un animal de companie

Gasirea unui covor potrivit stilului dvs. de viata poate fi un proces deosebit de epuizant atunci cand sunt implicate animale de companie.

Desi vrei sa ai o casa placuta din punct de vedere estetic, trebuie sa acorzi atentie si micutilor prieteni. Deoarece covoarele acopera o mare parte a podelei, acestea ar trebui sa poata rezista accidentului ocazional, traficului unor labute murdare.

Cand cautati un material compatibil cu animalele de companie nu inseamna ca trebuie sa renuntati la stilul functional. Exista materiale, culori si modele care pot imbina utilul cu placutul.

Iata ce materiale sunt recomandate pentru prietenii patrupezi.

Cand cumparati covorul potrivit, este important sa va ganditi la materiale. Unele materiale sintetice au avantaje in ceea ce priveste durabilitatea si sunt mai usor de curatat, in timp ce unele materiale naturale pot fi spalate chiar la masina. Iata catre ce materiale este indicat sa va indreptati atentia:

Iuta

O fibra naturala extrem de durabila, care poate rezista la uzura zonelor cu trafic intens. Poate fi aspirat si tratat la fata locului, iar culoarea maro naturala ajuta la camuflarea murdariei, astfel incat nu trebuie sa o curatati in mod constant.

Lana

Este o optiune mai luxoasa. Desi nu este rezistent la pete, este o optiune durabila si mai ecologica datorita fibrelor sale naturale.

Bumbac

Aceste covoare sunt usoare, facandu-le usor de mutat. Se pot spala la masina daca sunt in dimensiuni mai mici. Daca aveti unul mare, o solutie de indepartare a petelor cu enzime poate elimina murdaria nedorita.

Polipropilena

Aceasta fibra sintetica este rezistenta la pete, durabila si respinge apa. Poate fi curatat la fata locului cu detergent si apa. De asemenea, cunoscut sub numele de Olefin, materialul este folosit pentru fabricarea covoarelor de interior / exterior.

Potriviti culoarea covorului cu animalul de companie

S-ar putea sa fiti tentati sa achizitionati un covor inchis la culoare pentru a masca petele, dar nu este un remediu. Alegeti un covor cu cea mai apropiata culoare de blana pentru a masca firele de par cazute. Daca aveti un catelus predispus la accidente, un covor multicolor este cel mai bun pentru a deghiza petele mici. Si modelele stranse si repetate sunt, de asemenea, bune pentru a face petele mai putin vizibile.

Related posts

Cum să montezi plăcile ceramice

Adina Meyers

Cum poti sa amenajezi un spatiu de lucru chiar la tine acasa care sa te ajute sa fii productiv

Adina Meyers

Living amenajat în stil clasic

Adina Meyers