LifeStyle

Cea de-a 3 ediție a Cupei Tymbark Junior s-a încheiat. Vă prezentăm campionii.

Echipele care au ajuns în etapa finală a competiției Cupa Tymbark Junior s-au întrecut pentru marele titlu de campioni la Cumpăna, județul Constanța. 384 de elevi formând 32 de echipe, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, au jucat fotbal cu pasiune și curaj.

 

Pentru mulți dintre copiii prezenți la Cumpăna, Finala Cupei Tymbark Junior a fost mai mult

decât o oportunitate excelentă pentru a-și arăta talentul la fotbal. Complexul sportiv aflat aproape de litoral le-a oferit multor copii posibilitatea de a vedea pentru prima dată marea și de a se bucura de o experiență deosebită pe care o vor păstra cu siguranță în amintire pentru tot restul vieții.

 

Sosiți la Cumpăna, județul Constanța, din toate colțurile țării, micii fotbaliști au disputat pe 24 mai meciurile din faza grupelor, pe 25 mai semifinalele și partidele pentru locurile 5-6 și 7-8, iar pe 26 mai finalele mici și mari, la fiecare categorie de vârstă, U10 și U12. Copiii s-au întrecut ca adevărați sportivi, urmând strategii, strângând din dinți la mici accidentări și bucurându-se intens la fiecare gol înscris.

 

Cupa Tymbark Junior, întrecere la fotbal adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, se află la a treia ediție. După doi ani în care numărul de elevi înscriși în competiție a depășit toate așteptările (122.691 elevi în anul competițional 2016-2017 și 124.759 elevi în 2017-2018), cel de-al 3-lea an al competiției a adus o nouă surpriză plăcută organizatorilor: 131.580 de elevi din toată țara s-au înscris la start cu dorința de a deveni campioni ai Cupei Tymbark Junior.

 

Competiția Cupa Tymbark Junior se desfășoară anual, în cinci etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa  județeană, zonală și finală. Întrecerea are loc la nivel național și este organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Partenerul oficial al competiției este Maspex Romania prin brandul Tymbark.

 

Laureații acestei ediții

 

Marii învingători ai acestei ediții a Cupei Tymbark Junior sunt:

 

U10 FETE

 1. Școala nr. 113 Sector 4 București
 2. Școala Năsturelu – Teleorman
 3. Liceul „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca

U10 BĂIEȚI

 1. Școala nr. 27 Timișoara
 2. Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita – Bihor
 3. Școala Nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța

U12 FETE

 1. Școala „Tudor Vladimirescu” Pitești
 2. Școala „Miron Costin” Suceava
 3. Școala Nr. 6 Drobeta-Turnu Severin

 

U12 BĂIEȚI

 1. Școala „Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca
 2. Școala „Anghel Saligny” Focșani
 3. LPS Botoșani

 

În Cupa Tymbark Junior se pot înscrie atât echipe de băieți, cât și echipe de fete, fiind structurați pe următoarele grupe de vârstă: grupa de vârstă U8, în care se pot înscrie elevii din clasele pregătitoare, a I-a și a II-a, grupa de vârstă U10, în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12, în care pot participa elevii din clasele a V-a și a VI-a.

 

Înscrierile în ediția 2019 – 2020 pot fi făcute începând cu luna octombrie. Informații detaliate despre competiție pot fi accesate www.cupatymbark.ro

Related posts

„Nu ma uita” la Romanian Design Week

Adina Meyers

Arta cositorului pe intelesul publicului la MNAR

Adina Meyers

No Man’s Land, una din cele mai premiate poveşti ale cinematografului, din 12 noiembrie, pe scena TNB!

Adina Meyers