Dacă ai hotărât să îți schimbi domiciliul și vrei să închiriezi un apartament în București ar fi bine să ai la îndemână câteva sfaturi după care să ghidezi, ca să faci întreg procesul mai ușor. Ritmul vieții din capitală este unul alert, așa că găsirea unei locuințe potrivită pentru tine trebuie să se producă destul de rapid, dacă vrei ca ofertele de pe piață să nu treacă pe lângă tine. De aceea, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva idei pe care trebuie să le pui pe checklist-ul tău.

Ce ar trebui să aibă apartamentul

O locuință poate fi numită „acasă” doar dacă regăsești în ea toate obiectele de mobilier de care ai nevoie, dar și vesela sau aparatura electrocasnică de care nu te poți lipsi, pentru un confort sporit. Iată la ce ar trebui să fii atent, atunci când vizualizezi un apartament pe care ai vrea să îl iei în chirie.

Un pat sau o canapea

Ar putea părea absurd ca un apartament de pe piață să nu aibă un loc destinat odihnei, dar ai fi surprins să găsești și astfel de oferte. Ori pentru că cel vechi s-a rupt, ori pentru că locuința este proaspăt renovată, e posibil ca unii proprietari să nu aibă montat un pat sau un colțar extensibil când te duci la vizionare. Deși restul apartamentului pare să-ți placă și cel care e dispus să ți-l lase în chirie îți spune că va cumpăra o piesă de mobilier pe care să poți dormi, nu îl crede pe cuvânt până nu îl vezi făcând asta. E posibil ca din lipsă de bani să nu reușească să onoreze promisiunea foarte curând de la momentul mutării tale acolo și să fii nevoit să dormi pe o saltea pusă direct pe pardoseală. Dacă nu este specificată în contractul de închiriere data limită până la care el se obligă să îți pună la dispoziție patul sau canapeaua, nu accepta oferta.

O centrală termică

Din cauza datoriilor celorlalți vecini sau a unor avarii, e posibil ca exact când ți-e lumea mai dragă, adică când ai nevoie urgentă să faci un duș, să nu ai apă caldă. La fel se poate întâmpla și cu agentul termic, care poate fi închis când e mai mare nevoie de el în apartamente, adică atunci când temperaturile de afară coboară sub zero grade. Ca să fii sigur că nu depinzi de serviciile comune și că îți poți crea temperatura preferată în interiorul locuinței, asigură-te că în apartament e montată o centrală pe gaz. În felul acesta, poți face un duș la orice oră, fără să mai aștepți să urce apa caldă până la etajul tău, dar scoți și mult mai puțini bani pentru plata întreținerii.

Un balcon

Această anexă a apartamentului devine extrem de importantă atunci când realizezi că uscarea rufelor proaspăt spălate se realizează cu sacrificii mari, dacă nu ai un balcon. În primul rând, umezeala ajunge în pereți și îi face vulnerabili în fața igrasiei, care nu numai că este inestetică, dar îți poate afecta și sănătatea. Apoi, hainele capătă un miros urât, uscându-se în lipsa aerului curat.

Îți mai poți da seama că un balcon ar fi bun atunci când ai obiecte sau haine pentru un alt sezon decât cel în desfășurare pe care nu ai unde să le depozitezi.

O mașină de spălat

Deși în București vei găsi spălătorii de haine mai ales în zona complexelor studențești, e foarte confortant gândul că ai o mașină de spălat la dispoziția ta. Ar fi mult mai dificil să cari săptămânal genți întregi cu haine pe care le vrei curățate către și de la o spălătorie, unde trebuie să-ți aștepți rândul. Așadar, uită-te atent după o mașină de rufe când vizualizezi apartamentul.

O mașină de gătit

Cu toate că e mai simplu să pui mâna pe telefon și să deschizi aplicația unui restaurant sau să suni direct la ei, e posibil să ai nevoie de ceva mai mulți bani, mai ales în primele luni după ce te muți. Așa că o mașină de gătit te-ar putea salva, dacă nu ți-e frică să faci cunoștință cu ea. Deși vei pierde ceva timp preparând mâncarea, economia făcută la mâncare te va satisface pe deplin.

Fără aceste lucruri, startul în noua perioadă din viața ta ar putea fi ceva mai abrupt, așa că găsește un apartament care să fie echipat cu ele și pornește cu dreptul noul capitol. Mult succes!

Related posts

5 sfaturi care te ajută să faci răcoare în casă, fără aer condiționat

Adina Meyers

Lucrezi de acasă? Iată 3 sfaturi pentru amenajarea biroului

Adina Meyers

Casa modernă cu accente clasice

Adina Meyers