Amenajari Interioare

Ce trebuie să iei în considerare când alegi uși interior

Atunci când încerci să alegi o ușă interior adecvată pentru a înlocui ușa veche de la un dormitor, o baie, o cameră de zi, o bucătărie sau orice alt spațiu, există câteva lucruri pe care va trebui să le iei în considerare.

Nu vei dori doar să găsești o ușă adecvată și practică, ci vei dori să iei în considerare și designul ușii. Deoarece o ușă poate fi utilizată pentru a face un statement sau pentru a îmbunătăți decorul unui spațiu. Va trebui să ții cont de bugetul tău și de orice caracteristici specifice pe care le-ai putea avea în minte.

Eficiența și durabilitatea unei uși interior vor fi afectate de cât de des este utilizată și de ce încăperi separă. Anumite zone pot necesita o ușă cu caracteristici specifice. De exemplu, ușile utilizate pentru băi și bucătărie vor necesita un anumit tip de rezistență la apă pentru a preveni deteriorarea. In special, în zonele întunecate pot fi mai potrivite uși interior cu panouri vitrate.

Alegerea unei usi interior ar putea părea a fi doar despre cum arată, dar trebuie să îți amintești că o ușă oferă, de asemenea, intimitate și control al zgomotului.

Calitatea și funcționalitatea oricărei uși interior vor depinde de modul în care este fabricată și de materialele din care este fabricată.

Totodată, depinde și de cât de bine a fost montată și de calitatea pieselor suplimentare. Un exemplu pot fi cadrul și mecanismele de închidere.

Ce piese trebuie înlocuite?

Primul lucru pe care va trebui să îl alegi este ce părți ale ușii trebuie de fapt înlocuite. Dacă este doar ușa propriu-zisă, s-ar putea să poți fixa o ușă nouă pe vechea ramă. Tot ce va trebui să faci este să alegi o ușă adecvată cadrului. Ușile care sunt vândute separat de rame sunt uneori numite uși din plăci.

Dacă schimbi tipul de ușă pe care îl folosești sau dacă rama ușii este deteriorată sau putrezită, probabil va trebui să înlocuiești și cadrul. Poți cumpăra rame separat de panoul ușii pentru uși interior. Dacă vrei să ai în schimb o deschidere mai largă a ușii. Poți alege rame tip separatoare de cameră, care permit utilizarea unor panouri care pot fi utilizate cu între două și opt uși.

Poziționare

Ia în considerare unde va fi utilizată ușa. Mai precis atât atmosfera la care va fi expusă, cât de des va fi folosită și dacă va trebui să aibă funcții specifice. Cum ar fi rezistența la foc sau umezeală.

Poziționarea ușii va afecta si pațiul în care trebuie să se deschidă, iar acest lucru va influența la rândul său mecanismul de deschidere potrivit.

Ușile glisante sunt alegeri populare atunci când spațiul este limitat, iar ușile vitrate sunt adesea folosite pentru a lumina un spațiu.

Dacă ușa va fi poziționată într-un spațiu cu un trafic intens, poate fi necesar să alegi o ușă mai puternică și mai durabilă. Ar putea fi necesar să utilizezi și un mecanism de deschidere ușor de acționat,  cu o caracteristică care poate ține ușa deschisă .

În alte zone, o ușă ușoară ar putea fi cea mai potrivită. Este mai puțin probabil să se lase sau să deterioreze rama în timp și, de obicei, va fi mai ieftină.

Funcție

Va trebui să decizi care sunt principalele funcții pe care vrei să le îndeplinească ușa. Acestea vor fi, de obicei:

  • intimitatea,
  • reducerea zgomotului,
  • controlul temperaturii sau atmosferei,
  • ventilarea,
  • furnizarea luminii
  • separarea temporară a două spații.

Este posibil ca ușa să aibă nevoie de proprietăți specifice. De asemenea, ar trebui să aibă anumite caracteristici suplimentare sau hardware adăugat.

Mărimea

Mărimea intrării în sine va influența tipul de ușă pe care îl alegi. Dar și numărul de uși de care vei avea nevoie. Ușile standard vor putea acoperi doar o anumită lățime a deschiderii. Asta pentru ca nu pot avea mai mult de două uși care se deschid simultan.

Pentru deschideri mult mai mari, îți recomandăm să iei în considerare ușile glisante sau freefold. Acestea sunt disponibile în numeroase dimensiuni, putând fi utilizate între două și opt uși.

Stilul

Aspectul ușii pe care o alegi poate afecta întregul aspect al casei tale. Dacă ușile interior nu se potrivesc, acestea pot face ca decorul să pară urât.

Deoarece ușile interior nu trebuie tratate și întreținute la fel de mult ca ușile exterioare, ai mai multe opțiuni, întrucât orice ușă poate fi utilizată tehnic ca uși interior, dar ușile exterioare trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

Related posts

Varietate de modele si lifestyle

Adina Meyers

Arhitectură în armonie cu peisajul montan

Adina Meyers

Decor contradictoriu

Adina Meyers