Amenajare bucatarie Practic

Ce trebuie sa facem pentru ca o bucatarie mica sa para mare si primitoare?

Atunci cand vine vorba de amenajarea bucatariei, e bine sa incercam cat mai mult posibil sa ne gandim la obtinerea unei bucatarii cat mai practice, asadar estetica ar trebui sa cada pe locul doi. Chiar si asa, nu putem spune ca vei sacrifica nici macar pentru o clipa aspectul bucatariei in detrimentul functionalitatii sale, mai ales daca stii care sunt aspectele de care e bine sa tii cont inainte de a incepe amenajarea.

In articolul de azi ne vom indrepta atentia catre amenajarea unei bucatarii de dimensiuni mici, astfel incat aceasta sa para mult mai spatioasa si mai primitoare. Ideile si sfaturile pe care ti le vom oferi te vor ajuta sa te poti folosi la maxim de pe urma bucatariei tale, mai ales daca stai la bloc (stim cu totii ca multe dintre apartamentele din Romania nu sunt chiar foarte spatioase, iar bucatariile sunt cele care au cel mai mult de suferit la capitolul dimensiuni).

Asadar, primul lucru pe care tu va trebui sa il faci in amenajarea bucatariei este sa te hotarsti asupra cromaticii care va predomina. E bine sa alegi mereu nuante cat mai deschise, iar asta pentru ca ele vor da senzatia de spatiu, de incapere aerisita. Acest lucru este valabil nu doar in ceea ce priveste zugraveala, ci si culorile pe care le vor avea obiectele de mobilier.

Daca tot am adus in discutie obiectele de mobilier, e timpul sa vorbim putin si despre ele. Pentru o bucatarie mica, cromatica, alaturi de corecta alegere a mobilierului poate face diferenta. Incearca sa iti indrepti atentia catre o mobila cat mai compacta, dar in acelasi timp functionala, care sa puna la dispozitie multe spatii de depozitare. In acest fel ne vom putea bucura la maxim de fiecare centimetru patrat al incaperii. E recomandat chiar sa apelezi la mobilier facut pe comanda, iar acesta sa se continue pana in tavan (fie asta, fie apeland la corpurile suspendate). O idee buna este si folosirea unui coltar care sa fie dotat cu spatii de depozitare.

Faptul ca bucataria este mica nu inseamna ca ea nu poate fi functionala si dotata cu toate electrocasnicele de care avem nevoie pentru a putea gati in voie si a ne bucura la maxim de o bucatarie moderna si bine utilata. Doar ca aici iti vei indrepta atentia in special catre electrocasnicele incorporabile si cele compacte. Poti gasi o gama variata pe piata din Romania, asadar nu ar trebui sa iti dea foarte multe batai de cap acest lucru.

Bucatariile mici au un stil de amenajare propriu. Cei mai multi opteaza pentru o amenajare in forma de L sau U, iar asta pentru ca dispunerea mobilierului in acest fel ne va asigura ca profitam la maxim de intregul spatiu pe care il avem pus la dispozitie. Chiar ne putem bucura de unele avantaje aici, si anume de prezenta unui blat suficient de spatios, care sa ne ofere libertate maxima de miscare atunci cand gatim. Sfat: o idee buna este sa optezi pentru o bucatarie in forma de L, iar asta pentru ca in cazul celei in forma de U exista riscul ca totul sa para aglomerat.

Cea mai mare provocare chiar si pentru specialisti poate fi reprezentata de amenajarea unei bucatarii inguste si lungi. Dar si aici solutii exista. Trebuie doar sa stii cum sa le gasesti. Aici se poate apela la amenajarea in forma de L, iar pentru masa cel mai bine este sa optezi pentru una extensibila, astfel incat sa nu ocupe spatiul inutil atunci cand nu este folosita. O varianta buna aici este obtinerea unui spatiu deschis intre bucatarie si sufragerie, dar asta doar daca arhitectura blocului iti permite acest lucru. In acest fel spatiul avut la dispozitie creste, iar bucataria va parea una mult mai aerisita. Prin amplasarea unei hote o sa scapi si de singurul neajuns aici, si anume circulatia mirosurilor neplacute prin intreaga casa.

Related posts

Scaunul de birou – un element de mobilier care are grija de sanatatea copilului tau

Adina Meyers

Obiectele absolut necesare într-o casă de vacanţă

Adina Meyers

Paleții – o soluție ingenioasă de a crea mobilă

Adina Meyers