Tipologia unui semineu este determinata de focarul acestuia. Avem un „semineu pe gaz”, daca avem un focar semineu care functioneaza, in materie de combustibil, pe gaz sau avem un „termosemineu”, atunci cand un focar termosemineu tip centrala se afla la baza componentei sale. Cu alte cuvinte, denumirea unui semineu folosita in vorbirea colocviala este data de tipul sau de focar.

De unde stii care este tipul de focar semineu care se potriveste cel mai bine nevoilor tale? Ai acum la indemana un mini ghid care iti va face procesul de achizitie mult mai usor. Foloseste-l cu incredere si afla care sunt factorii diferentiatori intre un anumit tip de focar semineu sau un altul. Gaseste cea mai buna solutie pentru a raspunde nevoilor tale!

Un focar semineu tip centrala. Solutia pentru locuitorii de la case si ce trebuie sa stii despre el

Daca nevoia ta este aceea de a-ti incalzi intreaga locuinta, printr-un semineu tip centrala care asa si functioneaza – asemenea unei centrale, atunci va fi de interes pentru tine un focar semineu de acest tip. Unul dintre principalele avantaje pe care ti le va aduce acest tip de semineu, pe langa obtinerea randamentului termic dorit, este apa calda. De aceea, acest focar semineu va avea in componenta sa un circuit pentru apa calda, pe langa un circuit ce incalzeste agentul termic. Un astfel de focar semineu este realizat din otel masiv, ce poate ajunge pana la 5mm, iar la interior este placat cu un material termoizolator numit samota, care va permite ca temperatura din interior sa depaseasca 600 de grade.

Trebuie sa stii ca un focar semineu tip centrala, de cea mai buna calitate, va cantari peste 320 de kg, chiar ajungand si pana la 380 de kg. Randamentul termic pe care il ofera ajunge pana la 85%, in timp ce vorbim despre o autonomie de pana la 9 ore. Temperatura la evacuare, unul din avantaje, nu depaseste 270 grade.

Un focar semineu pe gaz. Solutia pentru locuitorii la bloc si ce trebuie neaparat sa afli despre ea

Principala provocare in momentul achizitiei unui semineu este data de limitarile cauzate de spatiul unde va fi instalat. Lucrurile sunt mai usoare atunci cand vorbim despre proprietarii de case, insa solutii exista si pentru locuitorii la bloc. Un focar semineu pe gaz este cea mai populara solutie adresata proprietarilor de apartamente. Despre acest tip de focar semineu trebuie sa stii ca este extrem de usor de intretinut, pentru ca nu necesita procesul de curatare. Totodata, vorbim despre un sistem de incalzire eficient, dar si ecologic, pentru ca emisiile de poluare sunt extrem de reduse. Evacuarea este similara cu cea a unei centrale clasice de apartament care functioneaza pe gaz. Beneficiul este randamentul termic ridicat.

 

De unde poti alege un focar semineu pentru casa sau pentru bloc? Garantia calitatii si nu numai

Indiferent ca locuiesti la bloc sau la casa, ca ai nevoie de un focar semineu care sa iti incalzeasca intreaga locuinta sau doar o incapere, apeleaza intotdeauna la un magazin de incredere. Garantia calitatii iti poate fi oferita de seminee-expert.ro, cel mai cunoscut nume din industria producatoare de seminee. Un focar semineu performant iti va fi pus la dispozitie aici  de catre seminee-expert.ro, o companie cu o experienta indelungata pe aceasta piata. Vei putea sa te bucuri de caldura, confortul  si frumusetea locuintei tale.

Related posts

3 mituri spulberate despre utilizarea centralelor termice

Adina Meyers

5 idei de amenajare a curtii cu pavele

Adina Meyers

Cum poti sa iti decorezi gradina folosind piatra de rau

Adina Meyers