Legislatie Solutii Constructive

Ce sumă nerambursabilă poți cere de la stat dacă îți izolezi termic locuința

“Casa verde Plus” este programul care prevede ca persoanele fizice care vor să își izoleze termic locuința vor putea cere de la stat o sumă nerabursabilă de maxim 40.000 lei, sub forma unei prime de eficiență energetică.

Cine poate participa

La Programul “Casa Verde Plus” poate participa orice cetățean român sau cetățean al statelor Uniunii europene și al Spațiului economic european cu domiciliul stabil in România, proprietar sau coproprietar al imobilului în cauză. Acesta poate solicita prima de eficiență energetică o singură dată.

Prima de eficiență nu poate depăși 120lei/mp izolat și finisat, pentru izolarea construcțiilor noi și pentru izolarea construcțiilor existente, eventualele diferențe urmând a fi suportate de către beneficiar.

Concret, măsura se aplică pentru izolarea termică a pereților exteriori și izolarea interioară a acoperișului pentru locuințe unifamiliale noi sau existente.

Unde depui cererea de finanțare

Cererea de finanțare și documentația anexată, legată, paginată și opisată, se depun într-un singur exemplar, în plic sigilat, la registratura Administrației Fondului pentru Mediu, calendarul sesiunii pentru depunerea cererilor urmând a fi anunțat la o dată ulterioară de către AFM. Numărul cererilor este limitat de fondurile existente, aceasta urmând a fi analizate și selectate de către Comitetul Director al Autorității.

Ce fel de cheltuieli vor fi eligibile

Vei putea cere de la stat primă de eficiență energetică pentru achiziția de materiale și servicii de manoperă, inclusiv TVA aferentă, cu excepția profitului, a cheltuielilor indirecte mai mari de 10% și a TVA aferentă acestora două din urmă, evidențiate în situațiile de lucrări.

De la data lucrării, vei fi obligat să menții investiția cel puțin un an de la data expirării contractului.

Urmărește noutățile legate de  Programul “Casa Verde Plus” pe site-ul Autorităţii, www.afm.ro, ş i/ sau al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, www.mmediu.ro.

Foto: eproiectecase.ro

Related posts

Proiecte case pentru căminul tău

Adina Meyers

Din vechi şi nefuncţional, un nou de excepţie cu climat plăcut

Adina Meyers

5 greseli pe care le facem atunci cand construim o casa

Adina Meyers