LifeStyle

Ce riscuri si cheltuieli suplimentare aduce pavarea cu produse de proasta calitate

Pentru o economie de 10 euro/mp, cei care aleg pavarea curtilor cu produse de proasta calitate risca sa piarda mai mult decat investesc initial, potrivit unei analize realizate de Symmetrica, producator de pavele si borduri vibropresate.

“Pretul este, pentru peste jumatate dintre romanii care folosesc pavele pentru amenajarea curtii, un criteriu esential in procesul de achizitie al produselor. Din pacate, un pret mai mic atrage dupa sine si o calitate mult mai scazuta a produselor care, de cele mai multe ori, se deterioreaza si trebuie schimbate intr-o perioada de timp scurta”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Conform calculelor Symmetrica, in acest moment un roman cheltuie intre 25 si 35 de euro pe mp pentru efectuarea unei lucrari complete, iar suprafata medie pavata a unei curti este cuprinsa intre 100 si 200 de metri patrati. Costul pe metrul patrat include atat pavelele si bordurile, cat si terasamentele si materialele auxiliare (balast, beton, ciment, nisip, etc.).

„Diferenta intre pavarea cu produse de calitate indoielnica si produse de calitate superioara este de doar 10 euro / mp. Trebuie insa tinut cont de faptul ca, in cazul optarii pentru produse de calitate inferioara, riscurile sunt majore. Astfel, lucrarea va avea o durata de viata chiar si de 10 ori mai mica, iar costurile de inlocuire a intregii suprafete pavate vor fi foarte mari”, a adaugat Sebastian Bobu.

Mai mult decat atat, un alt risc ce poate aparea in momentul pavarii este alegerea echipei de montaj nepregatita corespunzator. Astfel, cei care aleg sa lucreze cu mesteri nespecializati platesc inițial un preț mai mic pentru montaj, dar nu iau in calcul faptul ca lucrarile efectuate de o echipa neprofesionista au o durata de viata mai scurta si atrag cu sine cheltuieli mai ridicate pe termen lung.

”Din fericire, procentul de clienți care aleg echipe de meșteri nespecializați este relativ mic, de 25%, iar 5% prefera sa iși monteze pavelele singuri. Astfel, cei mai mulți dintre clienți, respectiv 70%, apeleaza la echipe specializate, eliminand in acest fel, riscul de a avea un montaj indoielnic”, a incheiat Sebastian Bobu.

Acesta a mai adaugat ca produsele Symmetrica sunt realizate din materii prime strict verificate, de cea mai buna calitate, intr-un proces tehnologic complet automat, fiind certificate conform standardelor europene in domeniu, oferind astfel garantii clientilor.

Related posts

Vladimir Drăghia s-a mutat în casă nouă. Cât costă apartamentul de lux, cu vedere spre lac – FOTO

Adina Meyers

„Gala Extraordinară a Operetei Românești”

Adina Meyers

Pască cu brânză dulce

Adina Meyers