LifeStyle

Ce poți și ce nu poți consuma în timpul unei diete pentru a avea rezultate optime de slăbit

Alcoolul

Îmi pare rău să vă stric bucuria de a savura un pahar de vin fiert dar dacă poți renunța măcar pe perioada dietei (minimi 3 săptămâni), renunțarea la alcool este de mare ajutor. Este bine documentat că că alcoolul distruge mucusul din intestinele noastre mici și din colon și că poate cauza sindromul instestinului permeabil sau disbioza.

Citește și Cele mai bune și cele mai rele alimente pe care le puteți mânca – clasate de oamenii de știință

Au observat vreodată că eczema ta este mai proeminentă după o noapte de beție? Asta ar putea însemna instestin impermeabil. Sau suferiți de scaune moi precum și de o dispoziție neplăcută după o seară în care ați consumat alcool? Aceasta ar putea di disbioza. Îm fiecare dietă de minim 3 săptămâni, recomandabil 4 săptămâni, cheia este să-ți refaci stomacul, intestinele și colonul.

Cofeina

Aceasta este un stimulant care poate duce la creșterea hormonilor stress-ului și ale nivelurilor de zahăr din sânge. Multă cofeină poate duce la ”odignește-te și digerează” a părții sistemului tău nervos care este posibil să nu performeze. Evitați timp de o lună să nu beți cafea pentru a avea rezultatele dorite în timpul dietei de slăbit.

Citește și Hrănește-ți intestinul pentru îmbunătățirea sănătății și pentru eliminarea kilogramelor în plus

Zahărul și îndulcitorii artificiali

Atât zahărul cât și îndulcitorii artificiali precum aspartamul, zaharina sau sucraloza au fost legate de un microbiom suboptim, deci pentru o dietă sănătoasă renunțați la acestea timp de o lună.

Lactatele

Aceste sunt bine de inclus în dieta de slăbit dar în mod limitat. Și aceasta pentru că anumite persoane ar putea avea probleme cu digerarea acestora. Este totuși bine să le consumați în partea de sfârșit a dietei de slăbit – dacă aceasta este o lună – atunci în ultimele două săptămâni. Produsele lactate fermentate, cum este kefirul, pot aduce un beneficiu florei stomacului prin bacteriile benefice pe care acestea le conțin. Dintre beneficii este controlul greutății, îmbunătățirea dispoziției generale dar și creșterea imunității organismului. Totuși controlați pe cât se poate aportul de brânză căci aceasta conține multă grăsime, afectează sănătatea microbiomului și posibil mărește extracția caloriilor din alimente. Puțină grăsime este întotdeauna bună însă prea multă poate șterge tot ce ați adus prin bacteriile bune în stomac. Pentru cei care aveți confirmat intoleranța la lactate (în mod obișnuit stabilit prin test făcut asupra respirației), sugerez să consumați mâncare fermentată lacto free.

Related posts

Tarta cu pere, cel mai bun dulce de Crăciun

Adina Meyers

Romania, reprezentata la „Grand Jour de Champagne“

Adina Meyers

Tendințe în Amenajările de Interior – Noutăți la CERSAIE 2016

Adina Meyers