Fixat pe perete sau asezat pe mobilier, televizorul este vizibil in amenajarea oricarei incaperi. Dar cum procedam daca dorim sa il expunem doar ocazional?

Una dintre variante ar fi sa fixam televizorul pe perete, intr-o nisa, pe care sa o acoperim cu un panou glisant, care poate fi simplu, din acelasi material cu mobilierul, sau poate fi decorat cu un tablou sau o oglinda. Prezenta dulapurilor inzidite intr-o locuinta mica, este vitala pentru a asigura spatii pentru depozitare.

Daca ai si tu un astfel de dulap in living sau dormitor, poti aseza televizorul pe o comoda cu sertare, in interiorul dulapului, ascunzandu-l privirii atunci cand nu este folosit. Totodata, un tablou, o oglinda sau o usa falsa glisanta pot servi drept paravan pentru camuflarea televizorului. Aceste metode simple si necostisitoare merita sa fie luate in calcul daca intentionezi sa lasi impresia ca in locuinta ta nu este nici un televizor.

Pentru costuri simtitor mai mari, poti instala un lift electric care sa permita retragerea televizorului intr-un corp de mobilier, intr-un perete, in plafon sau chiar in pardoseala. Aceste suporturi pot sustine o greutate maxima de 100 kg si unele dintre ele pot fi accesate direct de la telecomada televizorului.

Exista piese de mobiler care au integrat liftul electric pentru televizor, dar exista si posibilitatea montarii ulterioare a mecansimului in interiorul corpului de mobilier, care poate fi amplasat in orice incapere din locuinta, inclusiv in bucatarie si baie. Daca doresti sa faci televizorul sa se retraga in plafon, atunci trebuie luata in calcul varianta unui tavan fals cu o inaltime suficienta pentru a permite depozitarea pe verticala a televizorului.

O alternativa pentru un tavan fals care fura multi centimetri din inaltimea unei incaperi, ar fi montarea pe plafon a unui dispozitiv care permite plierea televizorului, dand impresia ca acesta este parte din tavan. Rezultatul merita, dar probabil costul unui astfel de mecanism ( aproximativ 5000 de euro, comparativ cu pretul unui lift electric, care este in jur de 700 de euro), s-ar putea sa te puna pe ganduri. 

O alta abordare in vederea camuflarii televizorului o reprezinta sistemele pivotante, care permit accesul la televizor in mod consecutiv, din doua incaperi. Astfel, intr-un perete despartitor ( din rigips, lemn sau cu o structura metalica ) montezi carcasa care va pivota 180 de grade impreuna cu televizorul fixat in interiorul ei. 

Simple sau complicate, ieftine sau costisitoare, metodele de camuflare ale televizorului sunt variate, depinde de tine sa o alegi pe cea potrivita locuintei tale.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Tel.: 0747666473

Sursa foto:

www.tvlift.com

www.pinterest.com

Related posts

Camera supraveghere cu card – Care este cea mai eficienta metoda de stocare a inregistrarilor video?

Adina Meyers

Stai la bloc? Iata cum poti sa-ti usurezi viata

Adina Meyers

Ce să iei în considerare atunci când cumperi o canapea online

Adina Meyers