De regulă, amenajarea bucătăriei în stil rustic nu ridică probleme la capitolul finisaje și mobilier.

Bătăi de cap apar atunci când trebuie alese accesoriile și micile detalii decorative. De exemplu, o chiuvetă clasică din inox sau acril s-ar putea să nu se integreze prea bine în decor. În schimb, chiuvetele din piatră sau din materiale naturale compozite reprezintă o alegere excelentă pentru a obține o amenajare rustică a bucătăriei.

Chiuvetele din piatră naturală (calcar, granit, marmură, ardezie, steatită) sunt cele mai indicate pentru a oferi bucătăriei un aspect rustic. O chiuvetă realizată din astfel de materiale va da unicitate bucătăriei, și asta pentru că fiecare model este unic. În plus, se remarcă printr-o rezistență termică foarte bună și durabilitate. Prețul ridicat le face însă inaccesibile pentru mulți cumpărători. Pe lângă prețul ridicat, chiuvetele din piatră mai au și alte dezavantaje. De exemplu, chiuveta din marmură sau calcar se pătează ușor.

O altă variantă o reprezintă chiuvetele din materiale naturale compozite. De regulă, acestea sunt realizate dintr-un amestec de cuarț, rășini acrilice și pigmenți. Au o serie de calități, cum ar fi: rezistență mecanică, termică și la pete, varietate de forme și culori, ușurință în curățare. Prețul destul de mare poate constitui însă un obstacol în calea cumpărării unei chiuvete de acest tip.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Casa cocheta pe un teren mic

Adina Meyers

Cum sa alegi o masuta de cafea eleganta si in ton cu stilul camerei

Adina Meyers

Albul si amenajarile interioare

Adina Meyers