LifeStyle

Ce funcții utile au aspiratoarele moderne și cum te ajută să îți păstrezi podelele mereu curate

În fiecare an, apar noi și noi modele de aspiratoare care te pot tenta să îl înlocuiești pe cel vechi de acasă. Pe lângă diferențele de design între noile electrocasnice, se ivesc mereu noutăți importante legate de funcționalitate, cu un impact practic în curățarea podelelor casei tale. Aspiratoarele clasice erau relativ asemănătoare între ele, însă, pe măsură ce tehnologia a progresat, modele noi încep să aibă funcții și specificații care le scot în evidență.

Cu cât are un aspirator mai multe funcții utile, cu atât e mai versatil și mai eficient în curățarea parchetului și a covoarelor din locuință. Spre exemplu, un astfel de aspirator este vertical, fără cablu, are mop integrat și aspirator de mână. Prin urmare, unul din beneficiile unui astfel de aparat este că reduce numărul gadgeturilor, instrumentelor și electrocasnicelor de care ai nevoie pentru curățenie. Iată ce funcții utile poți găsi la modelele moderne de aspiratoare:

 

Curățare umedă și uscată

Atunci când trebuie să aspiri rapid covoarele și să speli parchetul și gresia, o parte din timp este dedicată pregătirilor. Nu este tocmai eficient să dai cu aspiratorul în toată casa, să pregătești găleata, iar apoi să dai cu mopul. De aceea, o parte din aspiratoarele moderne îți permit să cureți podelele în două moduri: uscat și umed. Acestea sunt modelele cu mop integrat, care îți permit să treci de la aspirarea covoarelor la spălarea parchetului.

 

Curățare automatizată a podelelor

Această funcție este specifică aspiratoarelor robot, care sunt programate să îți aspire casa, fără să fie nevoie să intervii sau să fii măcar în casă. Ele îți scanează casa și evită obstacolele cu care se întâlnesc. Dacă mobila are înălțimea necesară, aspiratorul robot poate curăța și spațiile de sub aceasta. În plus, poți personaliza curățarea automată a podelelor, cele mai multe având opțiunea să se conecteze la aplicațiile dedicate de pe smartphone.

 

Aspirare fără cablu

Unele modele de aspiratoare moderne funcționează cu o baterie reîncărcabilă. Avantajul este nu trebuie să rămâi în apropierea unei prize atunci când îl folosești. Astfel, aspiratoarele fără cablu îți permit să cureți podelele cu mai puține limitări și mai puține întreruperi. Apoi, când ai terminat, tot ce trebuie să faci este să pui aspiratorul la încărcat.

 

Filtru împotriva alergenilor

Aspiratoarele clasice utilizează sacii pentru captarea murdăriei și prafului. Problema e că acest sistem nu funcționează prea bine atunci când vine vorba de praf, iar acest lucru poate afecta persoanele cu alergii sau astm. De aceea sunt atât de utile aspiratoarele cu filtre împotriva alergenilor. Acestea captează particulele de praf, fără a elibera o parte din ele ulterior. Filtrele de aer, așa cum sunt cele mai cunoscute, numite HEPA (High Efficiency Particulate Air), sunt la fel de utile pentru polen și poluanții din aer.

 

Aspirare fără sac

Atât aspiratoarele cu sac, cât și cele fără sac au avantaje și dezavantaje. Există însă câteva motive pentru care multe aspiratoare moderne nu funcționează pe bază de sac. În primul rând, este mult mai ușor să îți dai seama când recipientul trebuie golit, în comparație cu punga, care este ascunsă, potrivit Allergy and Air. În al doilea rând, de-a lungul anilor ajungi să economisești sute de saci pentru aspirator. Acest lucru înseamnă totodată că poluezi mai puțin, ceea ce face ca aspiratorul fără sac să fie o alegere mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

 

Curățare a mobilei

Multe din modele noi de aspiratoare vin la pachet cu accesorii dedicate pentru curățarea mobilei. Astfel de exemple sunt periile pentru aspirarea canapelelor, care devin deosebit de utile atunci când ai un câine sau o pisică. Există însă și opțiuni mai complexe, cum ar fi aspiratoarele care conțin un aspirator de mână detașabil, ce poate fi folosit pentru aspirarea meselor, canapelelor, fotoliilor și nu numai.

 

 

 

Related posts

O nouă identitate vizuală pentru toate gamele de produse lactate LaDORNA

Adina Meyers

Cetatea Sighisoara isi deschide portile pentru Festivalul ProEtnica 2013

Adina Meyers

O studenta din Timisoara printre cei 35 de semifinalisti ai Design Lab 2015

Adina Meyers