Amenajare baie Amenajari Interioare

Ce combinații de culori se potrivesc cel mai bine în baie? 

sursa foto: www.germanquality.ro

Nu ești sigur care este cea mai bună combinație de culori pentru proiectul de amenajare din baie? De asemenea, cum alegi culorile și texturile care funcționează bine împreună? Ce nuanțe ale pieselor de mobilier pot fi integrate într-o baie modernă? Citește mai departe și inspiră-te din cele mai populare combinații de culori!

În primul rând, proiectarea unei noi băi este un proces semnificativ care implică o serie de etape:

definirea băii pornind de la configurația camerei;

stabilirea unei palete de culori și a unei selecții de finisaje care să inspire stilul și caracterul băii;

selectarea obiectelor sanitare, a mobilierului și a accesoriilor de baie;

Definirea cadrului ideal într-o nouă baie înseamnă, pe lângă altele, alegerea unei scheme de culori care creează ambianța potrivită în cameră. În funcție de alegerea mobilierului, poți opta pentru nuanțe din aceeași zonă cromatică sau contrastante. Un lucru este cert: culorile sunt în plină tendință acum, așa că nu trebuie să te temi să fii îndrăzneț!

Cum combini culorile într-o baie modernă

Decorul modern al băii se învârte în jurul unor linii curate, ordonate și a unui mobilier minimalist, fără alternanță de volume. O schemă de culori pale, neutre, cu nuanțe de alb, gri și bej este probabil cea mai populară alegere pentru băile moderne, dar aceasta nu este o regulă absolută – nuanțele luminoase și vibrante nu ar trebui să fie lăsate în afara schemei de culori a unui proiect de baie contemporană: decorul băilor moderne poate fi, de fapt, îmbunătățit prin explozii de culoare și contraste pline de caracter. 

De exemplu, masca lavoar baie Geberit Smyle Square într-o nuanță antracit mat va arăta extrem de modern și minimalist alături de un lavoar simplu alb din aceeași gamă, iar împreună se încadrează perfect într-un cadru alb-negru, dar și într-unul descris de nuanțe contrastante.

Geberit Smyle Square – GQS German Quality

Cum combini culorile într-o baie clasică

Băile clasice continuă să rămână populare, deși de multe ori tind să fie din ce în ce mai influențate de tendințele moderne. Noul stil clasic prezintă o abordare modernă a tradiționalului, cu materiale mai practice și caracteristici mai funcționale. De exemplu, aspectul marmurei are un farmec atemporal care este perfect atât pentru băile clasice, cât și pentru cele moderne și va arăta minunat alături de nuanțe neutre dar și de cele lemnoase, dacă reușești să găsești echilibrul perfect. 

În plus, finisajele din lemn mai închise la culoare, care fac ca baia să pară mai caldă, pot fi combinate cu finisaje albe lucioase, creând compromisul perfect între tradiție și modernitate.

Geberit Smyle Square – GQS German Quality

Scheme de culori pentru baie

Dacă intenționezi să folosești culorile ca „factor wow” în proiectul de amenajare din baie, poții opta și pentru variante neobișnuite, care nu implică neapărat piese de mobilier:

asociază un tavan colorat cu pereți și mobilier neutru;

îndrăznește să optezi pentru obiecte sanitare colorate, așa cum erau tendințele în trecut: obiectele sanitare moderne din ceramică sunt acum disponibile și într-o gamă de nuanțe delicate și de actualitate;

bateriile de baie cu finisaj auriu vor completa armonios piese de mobilier și obiecte sanitare negre, oferind un cadru elegant;

Așadar, care sunt preferințele tale personale? Ai opta pentru un design colorat sau preferi mai degrabă un aspect neutru? Pornind de la această idee, configurează o schemă cromatică care să te satisfacă din punct de vedere vizual. 

Related posts

Conac in ruina transformat intr-o casa impunatoare

Adina Meyers

Sclipiri de poveste pentru Craciun

Adina Meyers

Vimar By-Me: Casa Inteligenta in 2016, confort si economie

Adina Meyers