Amenajari Interioare

Ce aparate nu trebuie sa iti lipseasca atunci cand faci curatenie generala

Curatenia generala este necesara, in special cea facuta primavara (atunci cand ne vom curata casa de mizeria acumulata in timpul sezonului rece) si toamna (cand ne pregatim casa pentru iarna). Curatenia generala poate fi insa facuta si mai des, in functie si de cat de timp iti poti tu petrece zilnic pentru mentinerea ei. Este de la sine inteles faptul ca daca esti mai mult plecat, iar cand ajungi acasa te bagi direct la somn, cu timpul praful se va asterne din ce in ce mai mult, chiar daca tu ai impresia ca nefiind acasa mizeria nu are cand sa se depuna.

Pentru ca munca noastra sa se termine cat mai rapid si cu un minim de efort, e bine sa avem la indemana anumite unelte, care se pot dovedi a fi extrem de eficiente atunci cand ne dorim sa facem o treaba excelenta, intr-o perioada scurta de timp. Pe lista noastra se afla aspiratorul (care va fi ales in functie de anumite criterii), curatitorul cu aburi, matura electrica, mopul pentru spalat cu aburi si masina de spalat rufe.

1. Aspiratorul

Dupa cum poti observa, primul pe lista noastra este aspiratorul. Asta pentru ca el este cel care ne poate ajuta foarte mult in procesul de curatare a casei si de eliminare a prafului de pe anumite suprafete, precum sunt mochetele si podelele. Modelele clasice de aspiratoare insa nu fac o treaba foarte buna, iar asta pentru ca o buna parte din praful aspirat ajunge inapoi in aer si se depune pe mobila sau inapoi pe covor. Daca mai esti si genul de persoana care sufera de alergii, acest lucru va duce la agravarea lor.

Ce recomandam noi? Fie sa cumperi un aspirator cu filtrare prin apa, care este foarte eficient din acest punct de vedere, fie sa te asiguri ca aspiratorul pe care tu vrei sa il cumperi vine echipat cu un filtru Hepa, care va asigura retinerea a pana la 99,98% dintre particulele de praf. Preturile nu sunt chiar atat de mari, iar tu te vei putea bucura de o casa mai curata.

2. Curatitorul cu aburi

Cea de-a doua noastra recomandare de azi este aparatul de curatat cu aburi. Acesta este eficient in special atunci cand vine vorba de curatarea bucatariei (elimina foarte usor petele de grasime si murdaria persistenta), dar si a baii. Este un aparat benefic si sanatatii deoarece folosirea sa duce la omorarea a pana la 99,9% dintre bacteriile si germenii care isi au casa in locuinta fiecaruia dintre noi. Cu ajutorul sau pot fi curatate rosturile de la faianta, grasimea de pe aragaz sau faianta / parchetul din jurul sau, geamurile din casa, tapiteriile, iar exemplele pot continua. Cu cat un astfel de aparat este mai performant, cu atat noi vom avea mai multe posiblitati de a ne bucura de el.

3. Matura electrica

Matura electrica este vazuta de foarte multe persoane ca fiind una dintre cele mai bune alternative pe care le avem la clasicul aspirator, insa doar in ceea ce priveste micile retusuri care sunt de facut prin casa. Avantajele aduse de un astfel de aparat sunt reprezentate de usurinta in utilizare, de faptul ca ne ajuta sa scapam de parul de animale si de firimiturile de pe jos, precum si faptul ca are un nivel al zgomotului extrem de redus, putand fi folosita, fara probleme, si la ore tarzii din noapte.

4. Mopul pentru spalat cu aburi

La fel ca in cazul aparatului de curatat cu aburi si in ceea ce priveste utilizarea mopului cu aburi este vorba de nenumarate avantaje. Unul dintre acestea este posibilitate de curatare a unui numar mai mare de suprafete, precum covorul, gresia sau faianta, cu un minim de efort.

5. Masina de spalat rufe

Atunci cand faci curatenie generala, este mai mult decat evident faptul ca o sa ai si de spalat o gramada de lucruri, incepand cu hainele si terminand cu draperiile si perdelele. Asadar e bine sa avem la indemana si o masina de spalat de calitate, care sa faca o treaba excelenta fara a deteriora materialele. Asadar, e recomandat ca masina sa fie capabila sa spele fara nicio problema cat mai multe tipuri de materiale. Daca ai o familie mare, incearca sa iti indrepti atentia catre modelele incapatoare, care sa iti permita sa speli o cantitate cat mai mare de haine o data.

Related posts

Trucuri pentru amenajarea unui dormitor ceva mai mic

Adina Meyers

Top 6 avantaje și dezavantaje ale folosirii plăcilor de travertin în proiectele de amenajări

Adina Meyers

Corelli Atmosphere Boutique lanseaza Colectia “Autumn Atmosphere”

Adina Meyers