LifeStyle Retete

Ce alimente sunt (o)mega-esențiale organismului tău în sezonul rece?

Organismul uman este un adevărat miracol. Totuși, ca orice miracol, dacă vrei să ‚dureze’ trebuie să îi aloci atenția necesară și alimentația corespunzătoare. 

Există o serie de afecţiuni la care organismul uman este expus odată cu venirea frigului. Corpul va lupta să se adapteze corect fiecărui sezon, însă există anumite lucruri pe care le putem face pentru a ajuta imunitatea să rămână puternică pe toată perioada rece. 

Iată ce susțin medicii că este esențial pentru sănătate odată ce vremea se răceşte:

  • Corpul are o nevoie mai mare de vitaminele A, D, E precum și de acizi omega 3 şi omega 6, care să îl ajute să învingă mai uşor virozele 
  • Este important să introducem în alimentație cât mai multe surse cu vitaminele mai sus menționate
  • Peștele este un izvor nesecat de omega 3, nu degeaba multiplele cure de vitaminizare recomandate de medici conțin și faimosul ulei de pește
  • Un pește extrem de delicios și cu un aport mare de omega 3 este macroul. Iar dacă ne gândim și că macroul este permis atât în perioadele de post religios cât și în alimentația celor mici, acest pește devine practic un aliment cu mare impact pozitiv asupra sănătății noastre

O rețetă demnă de MasterChef

Chef  Liviu Balint, ambasadorul Podravka și unul dintre finaliștii MasterChef, îți propune să încerci pastele cu macrou. Rețeta este relativ flexibilă, în funcție de preferințele tale. Poți să folosești atât Eva file de macrou în sos tomat, cât și Eva file de macrou în ulei vegetal

Ai nevoie de spaghete integrale, spanac, usturoi, lămâie și oregano proaspăt. Dacă alegi varianta de paste cu Eva file de macrou în sos tomat, poți adăuga câteva roșii cherry și, după gust, niște parmezan. Pentru varianta de paste cu Eva file de macrou în ulei vegetal, chef Liviu Balint îți recomandă adițional și salata rucola. 

Trebuie doar să fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și ulterior să le amesteci cu ingredientele mai sus menționate. Usturoiul se mărunțește si se amestecă cu o lingură de ulei de măsline pentru a evita călirea acestuia, proces termic care-i fură din vitamine. Sosul astfel obținut se va turna peste paste pentru a consolida gustul delicios. Ai văzut? Rețeta este nemaipomenit de simplă.

Consumă macrou cel puțin o dată pe săptămână şi te asigurăm că organismul tău va funcționa mai bine pe toată perioada rece. 

Related posts

Ministerul Culturii atrage încă un partener în campania „Citește Românește”

Adina Meyers

Ambasada Chile și Extreme Travel vernisează expoziția foto „Chile, o țară a extremelor”

Adina Meyers

Ce este un design de interior ecologic? – FOTO

Adina Meyers