In cazul in care sunteti dispusi sa impartiti gradina cu membri unei alte familii sau daca doriti sa tineti cat mai aproape parintii, fratii sau niste prieteni, puteti opta pentru proiectul unei case “in oglinda”. Acest proiect asigura intimitatea fiecarei familii fiind concepute doua zone diferite care se unesc in living acolo unde ajung doua scari de acces.

Casa realizata “in oglinda” este prevazuta cu doua bucatarii, dar si cu dormitoare si bai suficiente pentru membri celor doua familii. In plus, in cazul in care beneficiarii isi doresc acest lucru, se pot realiza iesiri separate, de rezerva, care sa o completeze pe cea principala, care asigura accesul din curte in livingul comun.

Cele doua locuinte sunt realizate dupa proiecte similare, spatiile fiind dispuse, asa cum ii spune si numele, dupa principiul oglinzii. Diferenta dintre cele doua locuinte poate fi facuta prin detalii arhitecturale sau prin finisajele si mobilierul ales de membri celor doua familii.   

In acest caz economia se face nu doar in ceea ce priveste achizitia terenului ci si atunci cand vine vorba de cheltuielile de intretinere a imobilului si a utilitatilor care, in acest caz, se impart, de fiecare data, la doi.

In cazul in care va doriti un proiect de casa in oglinda va sfatuim sa apelati la serviciile unui arhitect, acest tip de locuinta fiind un trend care castiga din ce in ce mai multa popularitate mai ales in marile orase unde pretul unui metru patrat de teren este foarte mare.     

 

Related posts

Prana România: Cum funcționează un ventilator cu recuperare de căldură?

Adina Meyers

Trucuri financiare care te pot ajuta să faci economii când îți renovezi casa

Adina Meyers

Alege eficienta la incalzire!

Adina Meyers