Amenajari Interioare

Casă eficientă energetic: 7 pași pentru o locuință prietenoasă cu mediul

Sursa foto: https://pixabay.com/en/kitchen-center-island-deck-2495602/

O casă eficientă energetic este prietenoasă cu mediul și, de asemenea, te ajută să economisești foarte mulți bani, deoarece plătești foarte puțin pe factura lunară de gaz. Dacă nu ai încă o casă eficientă energetic, îți spunem noi ce să faci astfel încât să îți transformi locuința într-o construcție prietenoasă cu mediul.

 

Primul pas pentru o casă eficientă energetic: termoizolează

 

Cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă îți dorești o casă eficientă energetic este să o izolezi termic. Un proces de termoizolare corect executat ar trebui să implice toate zonele prin care o locuință pierde căldură: fundație, pardoseli, tavane, pereți despărțitori, pereți exteriori și acoperiș. Pentru cel mai bun raport calitate-preț te sfătuim ca, în procesul de izolare termică, să folosești vată minerală bazaltică și vată minerală de sticlă. Pe lângă vata bazaltică și vata de sticlă, la termoizolarea locuinței contează și alte materiale de construcții precum adezivii, plasele de armare, diblurile de rigips (pentru pereții despărțitori din interior), diblurile pentru montarea vatei minerale, profilele și tencuielile decorative.

 

Al doilea pas pentru o casă eficientă energetic: pune-ți niște ferestre de calitate

 

Aproximativ 20% din căldura dintr-o locuință se pierde prin ferestre. Prin urmare, dacă îți dorești o casă eficientă energetic este obligatoriu să optezi pentru o tâmplărie de calitate. Totodată, este esențial ca toate zonele din jurul ferestrelor să fie izolate perfect.

 

Al treilea pas pentru o casă eficientă energetic: înlocuiește-ți electrocasnicele vechi

 

Al treilea din cei șapte pași pentru o casă eficientă energetic presupune să înlocuiești electrocasnicele vechi cu unele noi. Spre deosebire de electrocasnicele vechi, cele noi consumă mult mai puțină energie electrică. Înainte să-ți cumperi o altă mașină de spălat vase, un alt frigider sau un alt cuptor microunde, ar fi bine să te documentezi foarte bine, astfel încât să fii sigur că produsele pe care le alegi sunt eficient energetic.

Al patrulea pas pentru o casă eficientă energetic: folosește-te cum trebuie electrocasnicele

 

Nu este suficient să-ți cumperi electrocasnice noi și eficiente energetic, dacă nu le folosești așa cum trebuie. Prin urmare, este indicat ca, înainte să începi să folosești noile electrocasnice, să citești cu atenție manualele de utilizare. Dacă vei proceda astfel nu doar că o să le folosești corect, ci o să le și întreții corect.

 

Al cincilea pas pentru o casă eficientă energetic: schimbă toate becurile

 

Dacă în locuința ta există doar becuri tradiționale, înlocuiește-le cu unele noi, care luminează foarte bine și, de asemenea, sunt eficiente energetic. Mai mult, un bec fluorescent (eficient energetic) are o durată de viață de circa zece ori mai mare decât un bec incandescent (ineficient energetic).

 

Al șaselea pas pentru o casă eficientă energetic: instalează panouri solare și fotovoltaice

 

Panourile solare și cele fotovoltaice reprezintă niște surse moderne pentru producerea de apă caldă menajeră și de curent electric. Soarele este „combustibilul” lor,  așa că Pământul îți va mulțumi dacă vei alege să-ți montezi panouri solare și panouri fotovoltaice pe acoperișul casei tale. 

 

Al șaptelea pas pentru o casă eficientă energetic: montează un termostat

 

Instalează-ți un termostat în locuință. El are rolul de a porni și de opri sistemul de căldură când temperatură din încăperea în care este montat termostatul atinge pragul stabilit de tine.

 

 

 

 

Related posts

Cum obţinem un decor exotic?

Adina Meyers

Lucrezi de acasă? Iată 3 sfaturi pentru amenajarea biroului

Adina Meyers

Finisaje decorative pentru un stil cu adevarat urban!

Adina Meyers