Pe acest principiu ne-am bazat si noi atunci cand am afirmat, inainte de a-i cunoaste, ca propritarii acestei case se relaxeaza cel mai bine la o partida de pescuit.

La Balotesti am avut ocazia sa gasim o casa cu personalitate sau mai bine zis o casa care reflecta, cu fidelitate, pasiunile si caracterul proprietarilor.

Acestia si-au dorit o casa in care sa se poata refugia ori de cate ori doresc sa scape de agitatia din Bucuresti asa ca, inca de la prima intalnire cu arhitectul, au stiut exact ce sa propuna. De aici si pana la schitarea proiectului nu a mai fost decat un pas, locuinta fiind conceputa in asa fel incat sa se integreze perfect in peisaj. “A fost o colaborare excelenta intre proprietari si arhitect. Acestia au lasat totul in seama mea asa ca am avut libertate sa ma ocup de partea de design si de compartimentare a casei. Proprietarii mi-au spus doar ca isi doresc un loc de recreere, care a devenit ulterior, dupa ce au concesionat Lacului Balotesti, si un loc de desfasurare a unei afaceri de familie. Proprietarii au dezvoltat o afacere in domeniul pescuitului si relaxari prin cazare la cabanute construite pe malul lacului. In aceste conditii, casa a devenit locuita permanent”, a declarat arhitectul Dragos Irimia.

Locuinta este structurata pe doua niveluri plus mansarda si pe langa spatiile destinate odihnei, are camere de relaxare, bai, un birou, bucatarie si zone tehnice. La primul nivel au fost realizate camere luminoase cu ajutorul unor ferestre ample, care permit soarelui sa intre, cu generozitate, in incaperi in timp ce la mansarda a fost creat un spatiu mult mai intim, aceasta zona fiind destinata, in principal, invitatilor.

Locuinta este realizata dupa modelul cabanelor vanatoresti, accentele arhitecturale fiind puse cu ajutorul lemnului care este folosit, din abundenta, la decorarea fatadelor. S-a optat pentru balustrade, grinzi si piloni de sustinere din lemn masiv care se imbina armonios cu structura acoperisului. O alta particularitate a casei este prispa care “imbraca” unul dintre peretii exteriori laterali si care se continua, in parte din spate a casei, cu o terasa spatioasa in forma de “L”. Spatiul a fost decorat cu obiecte din lemn care creaza un cadru “rupt” parca din cabanele haiducilor, situate pe varful muntelui.

In conditiile in care gradina, mai ales pe timpul iernii, nu este foarte spectaculoasa, punctul de atractie al locuintei a devenit lacul. Acesta este situat in imediata vecinatate a terenului iar proprietarii au vrut sa profite de acest avantaj din plin. Inca inainte de a sti cum va arata viitoarea locuinta, membri familiei au stiut ca isi doresc o zona de relaxare pe care au conceput-o dupa modelul “doi in unu”.

Ei au proiectat, cu ajutorul arhitectului, un ponton plutiton caruia, in partea superioara, i-a fost atasat un foisor. Pontonul este folosit pentru acostarea ambarcatiunii de agreement, cu care propreitarii si prietenii acestora fac plimbari pe lac in zilele insorite iar foisorul este un loc de relaxare ideal pentru toti membri familiei, indiferent de varsta.

Suprafata locuinta: 120 mp
Suprafata terenului: 1000 mp
Niveluri: 2 plus mansarda
Numãr camere: 8
Anul inceperii: 2007
Finalizare: 2007

Material realizat cu sprijinul, SC CONCORD 94 CONSTRUCT SRL

Arh. Dragos Irimia

Mobil: 0726.744.944

E-mail: ccd_94@yahoo.com

Related posts

Redecorarează-ți casa pentru o stare mai bună cu aceste trucuri simple

Adina Meyers

Aspectul natural – elementul-cheie în amenajare

Adina Meyers

10 sfaturi să alegi draperiile potrivite pentru casa ta

Adina Meyers