In taramul de poveste ce inconjoara Sibiul am descoperit o cabana, situata pe un deal, pe malul unui parau, care m-a facut si pe mine sa visez. 

Proprietarii casei de vacanta de la Sibiel spun ca au ridicat cabanuta pe indelete, fara graba, dupa un proiect pe care l-au facut dupa inima lor. Si-au dorit ca aceasta resedinta temporara sa fie intima si confortabila, dar in acelasi timp suficient de mare pentru a le gazdui toti prietenii apropiati.

„La un moment dat ne-am gandit sa o transformam in pensiune si sa o introducem in circuitul turistic, dar totul a ramas la nivel de plan. Poate ca va veni ziua cand vom face si acest lucru. Deocamdata aceasta cabana ne-a gazduit doar prietenii pe care i-am invitat sa ni se alature in weekenduri”, ne-a povestit proprietarul. El spune ca stie aceasta zona inca de cand era copil si ca in momentul in care a vrut sa cumpere un teren pentru a construi o casa de vacanta nu a stat prea mult pe ganduri in privinta locatiei. „Cand eram copii veneam foarte des aici, pentru ca pe atunci parintii aveau un teren aici. Pot spune ca ma simteam legat de acest sat si mai ales de frumusetea lui si de linistea pe care o ofera aceste locuri”.

Pentru ca si-au dorit ca locuinta de vacanta sa aiba un aer rustic si sa se integreze perfect in peisaj, proprietarii au ales sa o ridice cu o echipa de muncitori din zona, folosind tehnici traditionale ce garanteaza trainicia constructiei. In cazul anumitor finisaje, unde a fost nevoie de mai multa finete, lucrarile au fost contractate unei echipe din Sibiu. Casa este construita pe structura de lemn, cu umplutura de caramida, si este acoperita tigla ceramica. Aceasta structura este mai putin intalnita in Romania si mai des in tarile nordice. Daca doriti sa realizati un astfel de proiect trebuie sa luati in calcul o structura de rezistenta din lemn uscat si tratat cu mare atentie, pentru a nu exista riscul ca acesta sa iti modifice forma in timp. In plus, caramida recomandata este cea cu goluri, care are o greutate redusa. In plus, in ciuda tuturor prejudecatilor, tigla ceramica poate fi utilizata cu succes si pentru casele cu structura din lemn. In acest caz este foarte important ca lucrarile sa fie realizate sub atenta supraveghere a unui inginer structurist care sa dimensioneze corect acoperisul si structura de rezistenta.  

Cele mai mari probleme l-au intampinat din cauza faptului ca terenul era situat in panta, cu suprafata neregulata, la mica distanta de albia unui rau. Astfel, a fost nevoie de consolidare si nivelare pentru ca locuinta sa poata avea o fundatie plana.

„Desi am inceput constructia inca din 2006, locuinta este functionala de mai putin de un an, pentru ca nu ne-am grabit s-o finalizam, fiind vorba de o locuinta temporara.”
Casa este structurata pe trei niveluri – parter, etaj si mansarda –, avand in total cinci camere dotate cu bai proprii. La parter se afla un living cu dimensiuni generoase (dotat cu un bar si semineu) care comunica printr-o usa glisanta cu o terasa acoperita vitrata ce poate fi folosita in orice sezon. 

Localizare: Sibiel, jud. Sibiu
Suprafata utila: 350 mp
Suprafata terenului: 2000 mp
Niveluri: 3 (p+1+m)
Numar de camere: 4
Anul constructiei: 2006
Anul finalizarii: 2011

Material realizat cu sprijinul www.taboo.ro
E-mail: contact@taboo.ro  
Tel: 0743.793.616

Autor: Simona Popa

Pentru o vizualizare completa a casei acceseaza galeria foto.

Material preluat din revista Casa Mea. 

Related posts

Un colţ de Mediterana transpus lângă Bucureşti

Adina Meyers

Despre caracteristicile importante ale unui televizor Ultra HD / 4K si cum il alegi pe cel mai bun

Adina Meyers

Holul poate fi un spațiu foarte prietenos

Adina Meyers