Constructia casei a inceput in anul 1991, atunci cand a fost pusa piatra de temelie, dar, dupa 13 ani, proprietarii au decis sa extinda constructia prin amenajarea podului si prin constructia unui nou corp.

„Casa a fost construita dupa un proiect conceput, in egala masura, dupa ideile noastre si conceptia arhitectului cu care am avut o colaborare foarte buna. Ne-am dorit o casa pe pamant, realizata in stil traditional, iar arhitectul a venit cu propria conceptie. In final, rezultatul a fost pe gustul nostru. Nu stim daca este o casa care sa ii poata inspira pe altii, stim doar ca este casa visurilor nostre”, ne-au povestit proprietarii, care ne-au dezvaluit si faptul ca au „furat” cateva idei si din stilul austriac in ceea ce priveste proiectul.

Casa este construita din lemn, pentru ca proprietarii au considerat ca acesta este un material trainic care, in acelasi timp, se inscrie in curentul eco, specific caselor traditionale. In plus, o astfel de casa este o constructie usoara, adaptabila la terenuri instabile, accidentate sau in panta. In plus, o casa din lemn se asambleaza usor, reducand durata si costurile de santier, iar costurile de intretinere sunt mici, ca urmare a anvelopei care are o rezistenta termica buna.

Desi casele din lemn au flexibilitate arhitectonica acceptand o varietate mare de solutii de fatada si invelitori, specialistii recomanda folosirea finisajelor tot din materiale naturale, care au rolul de a accentua caracterul rustic al constructiei. Un alt avantaj al caselor realizate pe structura de lemn este durabilitatea comparabila cu cea a caselor din caramida. In USA, de exemplu, sunt functionale casele din lemn construite in jurul anului 1600. De asemenea, o astfel de casa va va ajuta sa va inscrieti in programul eco, cu un consum energetic redus. „Desi eram multumiti de calitatea constructiei, in 2005, cand am extins casa, am optat si pentru izolarea termica a zidurilor exterioare pentru a obtine un confort termic sporit”, au mai spus proprietarii.

„In ceea ce priveste finisajele exterioare, am optat pentru piatra naturala si marmura, dispuse armonios cu ajutorul unui artist plastic care a conceput un model in concordanta cu cadrul natural in care este situata casa. Acelasi artist plastic s-a ocupat si de sculptarea detaliilor arhitecturale realizate din lemn, a foisorului si a elementelor de decor din gradina”, au mai spus proprietarii. Piatra naturala a fost utilizata si pentru pavarea aleilor de acces catre casa si foisor. Piatra naturala are o valoare estetica deosebita, este durabila si rezista la uzura datorita materialului dens, omogen, obtinut prin vibrare. Ingrijirea pavajului consta in spalarea periodica, dar este important ca pavajul sa se protejeze de substantele chimice corozive: clor, acizi si sare.

Initial, casa a fost acoperita cu sindrila, dar, in momentul in care a fost extinsa si renovata, acoperisul a fost inlocuit cu tigla Gerard speciala, tratata cu roca vulcanica.

Material realizat cu sprijinul

Importator GERARD in Romania: Final Distribution

Tel.: +40.244.260.140

Fax: + 40.244.260.145

E-mail: office@finaldistribution.ro

Web: www.finaldistribution.ro

 

 

 

Related posts

Postere metalice pentru pereti cu personalitate

Adina Meyers

Imagini de poveste reflectate in oglinzi vintage

Adina Meyers

5 moduri inedite prin care iti poti decora casa cu buchete de trandafiri

Adina Meyers