Aflată în Corbeanca, la 30 de km de București, această casă aparține unei familii cu trei copii, care și-a dorit să trăiască mai aproape de natură, păstrându-și totodată standardele de viață.
Pătrunzând în interiorul casei, descoperim încăperi foarte spațioase și luminoase. În zona holului de primire și a barului amenajat în imediata sa vecinătate, spațiile sunt foarte înalte, susținute de câțiva stâlpi cu arcade. Acest tip de arhitectură aduce spaţiilor interioare lumină și deschidere, făcându-le mai elegante.
Profitând de faptul că vila nu era finalizată în momentul când a fost achiziționată, proprietarii au solicitat câteva modificări la compartimentarea interioară, în acord cu necesitățile familiei lor. Astfel, la etaj, în loc de trei dormitoare, cum era prevăzut în plan, ei au optat pentru două de dimensiuni mai mari, iar, la parter, zona gândită ca dining comun cu bucătăria a fost separată de aceasta și transformată într-o încăpere de socializare cu bar.
Compartimentarea interioară, specifică locuinţelor americane, este ergonomică și funcțională, fără spații pierdute. Proprietarii și-au pus amprenta asupra amenajării, alegând singuri finisajele și mobilierul. Stilul clasic îi reprezintă cel mai bine, așa că au mers pe finisaje gen marmură, stucco veneziano și lemn, într-o cromatică bazată pe alb și nuanțe naturale.
Ferestrele înalte, frumoase, au fost parțial acoperite cu draperii prețioase, în culori uni.
Piesele de mobilier, puține la număr, pentru a nu aglomera inutil spațiile, sunt practice și funcționale. Elemente precum rafturile sau corpurile de bibliotecă sunt utilizate la maximum, fiind absolut pline de cărți, obiecte de decor și lucruri personale.
Centrul de interes al livingului îl constituie șemineul pe lemne, un adevărat loc de întâlnire pentru membrii familiei în timpul iernii, când se strâng toți în jurul lui pentru a juca diverse jocuri sau pentru a sta pur și simplu împreună.
Finalizată în urmă cu opt ani, casa se bucură de o amenajare încă actuală, datorită stilului ales, dar și finisajelor clasice, de bună calitate, atent puse în operă.
Lungă, dar nu îngustă, bucătăria a permis amplasarea în centru a unei insule cu blat și spaţii de depozitare, precum și amenajarea unui loc de luat masa. Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, respectiv spălatul vaselor cu admiratul peisajului din grădină, chiuveta de bucătărie a fost montată în dreptul ferestrei.
Pentru o vizualizare completă a acestei locuințe accesați galeria foto.
Material realizat cu sprijinul Flamingo Park Corbeanca, www.flamingopark.ro, tel.: 0726.558.855, office@flamingopark.ro
Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek