Amenajari Exterioare

Care sunt plantele care te ajută să ai un somn liniștit?

Dacă noapte te foiești și te întorci mereu de pe o parte pe alta, iar somnul tău nu este adânc și odihnitor, atunci aceste nopți nedormite își vor lasă amprenta a doua zi în viața ta. O modalitate prin care poți să îți asiguri un somn liniștit este să îți umpli casa cu câteva plante și flori care au beneficii relaxante și purificatoare. 

Aceste plante, nu doar că vor arăta bine în casa ta, dar te vor ajuta să dormi mai bine pentru că pot îmbunătăți semnificativ calitatea aerului de la interior. Studiile spun că natura poate vindeca stresul și insomniile, și atunci de ce să nu aduci natura în casa ta? 

Lavanda induce somnul

Cui nu-i place mirosul de lavandă? Acum, primăvara vei găsi ghivece cu tufe mari de lavandă proaspătă în piețe. Este momentul ideal să o cumperi. Despre lavandă toată lumea științifică știe că încetineșste ritmul cardiac și scade nivelul de stres.

Limba-soacrei îmbunătățește calitatea aerului

Limba-soacrei îmbunătățește calitatea aerului dintr-un interior, este rezistentă și foarte ușor de întreținut. Aceasta emite oxigen pe parcursul nopții și filtrează anumite toxine. Limba-soacrei are nevoie de lumină natuală și de apă o dată la trei-patru zile.

Aloe Vera emite oxigen pe timp de noapte

Vechii egipteni o numeau “planta nemuririi” pentru că se reproduce ușor și odată ce ai cumpărat un ghiveci cu aloe vera, va face destui pui cât să îți umpli toată casa. Ca și limba-soacrei, aloe vera are calitatea de a îmbunătăți calitatea aerului din interior pentru că emite oxigen pe timp de noapte. Este foarte ușor de întreținut, iar dacă ai uitat să o uzi nu este nici o problemă pentru că rezistă destul de mult timp fără apă. 

Gardenia este potrivită pentru dormitoare

Cu frunzele ei veșnic verzi și lucioase, Gardenia este o plantă populară pentru dormitoare. Studiile arată că aceste plante îmbunătățesc considerabil calitatea aerului dintr-o încăpere și te pot ajuta să ai un somn mai bun. Aceasta necesită îngrijire atentă: trebuie să stea într-o cameră luminoasă, dar nu în lumina directă a soarelui.

Sursa: naturallivingideas.com

Related posts

Holuri din sticla

Adina Meyers

Un ‚ménage à trois’ care îți face viața mai ușoară

Adina Meyers

Top 5 utilaje pentru prelucrarea lemnului

Adina Meyers