Amenajare bucatarie Practic

Care sunt elementele necesare intr-o bucatarie moderna

Este nevoie de mai mult decat cateva electrocasnice elegante pentru a obtine o bucatarie moderna. Ca in multe cazuri, secretul stilului se afla in detalii. Amenajarea bucatariei cu elemente de baza o poate transforma intr-un spatiu cu adevarat uimitor, multifunctional si modern. Iata cateva dintre elementele esentiale care vor marca profund aspectul modern al bucatariei tale:

1. Hotele retractabile incastrate in blat. Desi caracteristica principala a unei bucatarii moderne este aspectul sau minimalist, ea trebuie sa fie totusi functionala. Pentru a pastra aspectul aerisit este necesar ca obiectele sa fie depozitate atunci cand nu sunt folosite – inclusiv ventilatia suprafetei de gatit. Companii precum Delta Studio propun sugestii de amenajare a bucatariei ce includ hote retractabile ce se retrag in blat si nu mai sunt vizibile. Unele modele vin si cu iluminare activa incorporata.

Pentru cei ce ce prefera plita pe gaz sau pentru bucatariile in care hota retractabila nu este o optiune, sunt disponibile o gama larga de hote de bucatarie verticale cu profil redus. Hotele colorate minimaliste, modelele din otel inoxidabil in forma de triunghi si chiar hotele rotunde montate pe perete sunt toate modele moderne si de ultima generatie.

2. Chiuvetele cu panouri glisante. In general, indiferent de cum privesti situatia, chiuveta din bucatarie este inca o gaura in blat iar robinetul se inalta mult deasupra suprafetei lui. Si, in timp ce nicio bucatarie nu poate functiona fara o chiuveta, exista acum moduri de a face chiuveta mai discreta dar si mai functionala. Specialistii in amenajari interioare prezinta chiuveta cu panouri de scurgere mobile ce pot pot fi amplasate oriunde sunt mai utile – de o parte sau alta a chiuvetei sau direct deasupra acesteia.

Revenind la robinet, el poate deveni deranjant prin faptul ca este deasupra suprafetei de lucru. Pentru a rezolva aceasta problema, a fost creat robinetul retractabil care, practic, dispare atunci cand nu il folosesti. El se retracteaza in chiuveta si se deplaseaza in lateral, fiind depozitat intr-o parte a chiuvetei – se elimina astfel linia verticala obisnuita a robinetului.

3. Sertarele organizate si accesibile. Organizarea este esentiala in bucatarie iar acest lucru este valabil mai ales pentru stilurile moderne. Amenajarea moderna a bucatariei are in vedere faptul ca sertarele sunt mai mult decat o cutie larg deschisa in care arunci cu usurinta ustensilele si uneltele. Ele sunt organizate in mod clar, cu un loc pentru totul si totul este la locul sau; inclusiv spatii desemnate pentru cutite, eliminand necesitatea unui bloc de pastrat cutitele pe blat.
Noile modele de sertare pentru bucatarie au un spatiu amplu pentru tacamuri si cutite de lucru.

Chiar si sertarele mari sunt mai functionale, datorita unei benzi luminate care se aprinde automat cand sertarul este deschis. Acest detaliu extraordinar elimina momentele in care un sertar intunecat este scos si rasturnat pentru a gasi un anumit obiect.

4. Depozitarea in blatul bucatariei. Daca preferi ca ustensilele pentru gatit sa fie mai usor de manevrat si sa nu fie ascunse intr-un sertar, exista optiuni valabile pentru amenajarea unei bucatarii moderne. Specialistii propun o versiune minimalista ce include un blat ce se trage peste chiuveta, dar are un spatiu ordonat dedicat condimentelor folosite des si cutitelor bucatarului. Designul mentine dezordinea la minimum si ofera mult spatiu de lucru, mai ales cand capacul este inchis peste spatiul de stocare. Se obtine astfel o suprafata mai mare de blat disponibil pentru gatit sau servit masa.

Discuta toate aceste optiuni de amenajare a unei bucatarii moderne cu specialistii Delta Studio si afla cum te pot ajuta sa obtii bucataria visurilor tale.

 

Related posts

Straluciri de oglinda si cristal

Adina Meyers

10 dormitoare de vedete

Adina Meyers

Cu ce se curata spuma poliuretanica?

Adina Meyers