Amenajari Interioare

Care este culoarea cea mai potrivita pentru casa ta

Culoarea pe care o au peretii locuintei tale poate schimba radical aspectul unei camere, asadar alegerea ei este foarte importanta. Chiar daca esti un mare fan al anumitor culori, afla ca acest lucru nu asigura faptul ca tu vei avea o camera primitoare si care sa ii faca sa se simta bine pe cei care isi petrec timpul in ea. De ce? Pentru ca in functie de care este culoarea dominanta, starea noastra de spirit va fi afectata.

Culoarea din interiorul casei iti influenteaza starea

Culoarea pe care o au peretii din camera au o influenta directa asupra vietii noastre, iar asta pentru ca ea ne poate modifica modul in care gandim intr-o anumita situatie, ne influenteaza starea de spirit si asa mai departe. E bine asadar ca inainte de a redecora camera sau camerele locuintei tale sa tii cont de modul in care culorile isi fac simtita prezenta in viata noastra.

Fiecare culoare are o anumita valoare psihologica, deci e bine sa stii cam in ce mod ne poate influenta o culoare in comparatie cu alta. In acest fel vom stii cum sa alegem cele mai bune nuante, in functie de care este destinatia camerei noastre. Daca, de exemplu, redecoram un birou, atunci aici vom folosi o culoare care sa ne ofere energie, care sa fie capabila sa ne faca sa fim mult mai productivi. In schimb, pentru dormitor, cel mai bine este ca sa iti indrepti atentia catre culorile calde, calme, care ne ajuta sa ne relaxam si sa ne putem odihni in mod corespunzator.

Printre cele mai folosite culori pentru peretii unei locuinte este galbenul (si diferitele nuante ale sale), iar asta pentru ca ea ne ridica moralul, ne umple de energie si ne face sa fim fericiti. Incaperile care au galbenul in rol de culoare dominanta ii ajuta pe cei care isi petrec timpul aici sa fie mult mai optimisti. Aceasta culoare este ideala pentru a fi folosita in cazul sufrageriilor, dar si a bucatariilor, respectiv a bailor. Daca ne dorim ca locuinta noastra sa fie una foarte primitoare, atunci putem sa redecoram holul astfel incat si in ceea ce il priveste pe acesta sa predomine culoarea galbena.

Verdele este o alta culoare care a inceput sa fie din ce in ce mai des folosita, iar asta pentru ca ea se potriveste perfect atat persoanelor de sex masculin, cat si personalor de sex feminin. Potrivit mai multor studii, verdele este printre culorile cele mai linistitoare pentru ochi, iar culoarea este ideala pentru a fi folosita in special in ceea ce priveste dormitoarele. Atunci cand o combinam cu galbenul, verdele merge foarte bine in bucatarii, deoarece creste apeitutl si stimuleaza discutiile in familie, care sa ii apropie pe membrii acesteia.

Pentru persoanele care au nevoie de liniste si calm, se recomanda folosirea unor culori care sa fie capabile sa ofera o stare de calm, iar in aceasta categorie putem include albastrul. Potrivit mai multor studii, albastrul ajuta in reducerea tensiunii arteriale si scade ritmul cardiac. In ceea ce priveste decorarea camerei in albastru, lucrurile sunt putin mai complicate, iar asta pentru ca trebuie avuta multa grija la modul in care combinam nuantele, precum si de cantitatea de lumina care inunda camera. In caz contrar, o astfel de culoare poate deveni deranjanta si chiar neplacuta.

Related posts

Trucuri pentru amenajarea unui dormitor ceva mai mic

Adina Meyers

Aesthetic Design reinventează arta tapetului.Top tendințe în materie de tapet pentru anul 2021

Adina Meyers

Care sunt tendințele în design interior pentru anul 2023

Adina Meyers