Home

Caloriferele potrivite pentru locuință – ce soluție îți asigură un randament optim

Atunci când vine vorba despre confortul termic interior, fiecare caută soluții prin care să îl ducă pe cel propriu la superlativ. Ușor de spus, însă greu de realizat! Soluții există numeroase, însă cea potrivită trebuie să se plieze nu doar pe necesități, ci și pe buget.

Pe termen lung este nevoie să asigure un randament sporit, confort pe măsură și cheltuieli echilibrate în ceea ce privește întreținerea pe timp de iarnă. În toată această ecuație, un rol important îl joacă instalațiile, iar cei mai mulți nu aleg în cunoștință de cauză tipul caloriferelor. În unele spații oferă un randament corespunzător un calorifer vertical, spre exemplu, pe când în altele cele din aluminiu.

Shop-einstal, magazin online specializat in echipamente, aparatură și accesorii diverse, iese în întâmpinarea celor care caută o variantă echilibrată pentru încălzirea locuinței atât cu centrale termice, cât și cu o gamă variată de calorifere. Pe acestea din urmă se va axa și articolul mai departe. Așadar, ce anume ar trebui să dicteze alegerea acestor corpuri statice? Care sunt mai potrivite – cele din oțel, aluminiu sau fontă?

Tipuri de calorifere și caracteristici ale acestora

Iată cum se clasifică acestea și care sunt particularitățile ce le definesc. În funcție de necesitate, cei interesați se pot raporta la informațiile ce urmează a fi menționate pentru a face mai departe o alegere din lista de opțiuni propuse pe shop-einstal.ro.

– Caloriferele din fontă

Corpurile din fontă dispun de elemenți într-un anumit număr, care pot fi adaptați în funcție de puterea termică dorită, prin adăugarea sau scoaterea lor. Procesul este cunoscut ca niplare, respectiv deniplare.

Acestea vin sub forme diverse, dar de asemenea și în dimensiuni diferite, după necesitate. Sunt o recomandare pentru rezistența pe care o prezintă la coroziune, fiind ideale acolo unde instalațiile termice trebuie să asigure o inerție termică mai mare.

– Caloriferele din aluminiu

De asemenea cu posibilitatea de a nipla elemenți, acestea se numără printre cele mai frecvent alese opțiuni. Se datorează faptului că prezintă o mare durată de viață și că asigură o eficiență pe măsură. Este preferat un calorifer vertical de acest fel spre exemplu în zona ferestrelor, acolo unde montarea se face sub sistemul de deschidere.

Montarea lor presupune un proces simplu, rapid, cu o manipulare eficientă. Asigură un nivel înalt de flexibilitate și faptul că sistemul de asamblare se realizează pe bază de elemenți. Vin cu avantajul că nu necesită prea mult timp pentru a se încălzi și dispersa aer cald în interior.

Sunt preferate acestea deci pentru promptitudinea cu care răspund cererii de încălzire, funcționând fie în regim specific sistemelor cu centrale murale, fi celor care prezintă cazane proprii.

Totodată sunt acestea preferate pentru faptul că nu se corodează rapid. Asta le face potrivite pentru a fi utilizate acolo unde există încălzire centralizată. Dacă ar fi să fie făcută o paralelă între costurile celor din fontă și a acestora din aluminiu, a doua variantă ar câștiga detașat. Se remarcă de asemenea prin design-ul plăcut, ce face montarea lor mai simplă.

– Caloriferele din oțel

Acestea la rândul lor sunt de mai multe feluri, clasificarea fiind făcută în funcție de lungime, de înălțime și de numărul de panouri. Au o durată medie de viață de aproximativ 15 ani, în funcție de producător și calitate, iar costurile minime le clasează în topul alegerilor.

Cei care se orientează spre această categorie de produse însă trebuie să se asigure că aleg o sursă de încredere. De obicei prețurile foarte mici sunt un indiciu al unei calități inferioare a oțelului. Contează acest aspect pentru că dictează rezistența la coroziune, ce se traduce printr-o durată de viață mai mare sau mai mică.

De obicei prețurile sunt deosebit de mici în cazul modelelor reduse ca dimensiuni, întrucât se va utiliza și o cantitate redusă de material. Va scădea implicit puterea de încălzire, după cum este de așteptat.

În schimb, acestea sunt preferate pentru faptul că prezintă o eficiență sporită acolo unde există cazane proprii sau instalații cu centrale.

Mare atenție trebuie acordată însă utilizării lor pentru că acolo unde există goluri de apă există șanse să se corodeze. Iată de ce în cazul lor sunt necesari robineți de izolare. Scopul este de a reține apa în calorifer. De asemenea, ar putea fi necesar un filtru de impurități pentru a prelungi durata de viață a instalațiilor. Totodată acestea vor avea și o funcționare mai eficientă.

Acestea sunt opțiunile între care cei în nevoie trebuie să aleagă – calorifer vertical din aluminiu, oțel sau calorifer din fontă. Soluții calitative găsesc cei interesați pe shop-einstal.ro.

Related posts

Teatrul Nottara deschide stagiunea estivală. Programul complet

Adina Meyers

Idei practice: Ce poti sa faci din scaunele vechi?

Adina Meyers

Când vor începe lucrările de reconstrucţie la catedrala Notre-Dame. Etapa cea mai periculoasă a fost depășită

Adina Meyers