Acum mai bine de 25 de ani, designerii germani reinventau bucataria, transformad acest spatiu in “inima casei”. Daca pe vremuri aceasta camera era o uzina de produs mancare, un spatiu destinat exclusiv gospodinelor, unde functionalul domina esteticul, situatia incepea sa se schimbe.

Emanciparea definitiva a femeii in anii ’80 si fast-cooking-ul au transformat acest spatiu radical, umplandu-l de gadget-uri, “aerisindu-l” in ceea ce priveste mobilierul, deschizandu-l si pentru ceilalti membrii ai familiei.

In zilele noastre, bucataria este un adevarat centru de gravitatie pentru toate activitatiile cotidiene, indiferent daca este locul in care pregatim si servim un pranz alaturi de familie sau bem o cafea pe fuga, dimineata.

Tineretul urban prefera bucatariile americane, deschise catre camera de zi, apartamentul devenind astfel mai spatios. Tejgheaua-bar, racoritoarele speciale pentru bauturi, expresorul incastrat in perete sunt elemente din ce in ce mai prezente care cer finisaje neutre sau reci pentru pereti si pardoseala.

Gresia cu aspect metalic, sau cea care imita piatra naturala, granitul de preferinta, se armonizeaza cu un mobilier minimalist si electrocasnice de varf. Mai multe modele de bucatarii puteti vedea aici.

De multe ori tinerii descopera experimentul culinar, explorand bucataria mediteraneana sau cea orientala, adaugand accesorii exotice acestui decor: plitele de sushi, cosuri pentru preparat orezul etc.

O casa intr-o zona rezidentiala “verde” cere o bucatarie care sa reuneasca familia, macar pentru cina si pranzurile de weekend: o bucatarie calda si primitoare cu finisaje in tonuri de crem si bej, unde gresia si faianta vor avea acente rustice. Varietatea larga de placi ceramice de la Delta Studio  permite o amenajare care sa reziste inevitabilelor pete sau scaunelor mutate din loc in loc.

Micile bucatarii din apartamentele ”de bloc” pot fi inveselite prin placi ceramice in culori calde, puternice, pretentioase. Rosu, portocaliu, galben… iata cateva alegeri foarte populare. Peretii placati, usor de curatat, te vor elibera de grija petelor.

Un decor grandios obtinut din mozaic din sticla, poate face ca pregatitul unui dejun sa fie o experienta de neuitat. Un spatiu dedicat celor indragostiti de ciresii in floare si de savoarea duce-acrisoara a bucatariei japoneze.

Placile prezentate in galeria foto se gasesc in oferta magazinelor Delta Studio.

 

Related posts

Meteorolog, despre canicula din România: „Orele cu stres termic s-au înmulțit, iar organismul uman nu poate face față.” Sfaturi practice

Adina Meyers

Perete despărțitor din sticlă cu protecție anti-virus și anti-bacterii produs în România

Adina Meyers

Metode inteligente și eficiente de igienizare a toaletelor

Adina Meyers