Bucătăriile compacte ne demonstrează că într-un spațiu de doar câțiva metri pătrați, prevăzut cu un ansamblu de mobilier bine gândit din punct de vedere al așezării corpurilor, dar și al designului, poți obtine un maximum de funcționalitate.

Producătorii de mobilier urmăresc să înglobeze în structura mobilierului toate elementele esențiale. Astfel, în zona de intrare în bucătărie se poate amplasa o mică zonă de servire, de tip bar, cu sistem de iluminat încorporat.

Zona dedicată curățeniei (cea aferentă chiuvetei) poate fi dotată cu sertare destinate depozitării organizate a materialelor de curățat și cu recipiente pentru deșeurile casnice. 

Pentru colțuri se pot folosi soluții distincte, cum ar fi un corp cu sertare speciale sau unul cu ușă dublu articulată (cea mai simplă rezolvare pentru astfel de spații).

Pentru ca suprafața disponibilă să fie cu adevărat valorificată, se poate crea o zonă cu corpuri de tip soldat, care să includă cuptorul clasic și pe cel cu microunde.

În cazul în care nu dorești să renunți la vechiul cuptor cu microunde ai la dispoziție o soluție estetică: o ușă care să îl mascheze și care să fie perfect asortată cu finisajul cuptorului încorporabil.

Cămara rotativă permite alimentarea ei cu provizii din orice sens, în funcție de zona de acces în bucătărie. Amplasarea ei la intrare respectă principiul bucătăriilor profesionale, în care zona de depozitare este prima, urmată de cele de curățenie, de preparare rece și de cea destinată preparării calde.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Ambient glamour şi culori tonice

Adina Meyers

Advertorial: Fă cadou casei tale produse de pe Evambient.ro

Adina Meyers

7 lucruri pe care sa le faci inainte sa te muti in noua ta locuinta

Adina Meyers