LifeStyle Retete

Briose pentru masa de Paste

Conform traditiei, de pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca preparatele specifice, precum ouale rosii, drobul si friptura de miel. La capitolul desert, varietatea este insa mult mai larga si cozonacul si pasca pot fi acum completate de torturi si prajituri diverse. O optiune usor si rapid de preparat sunt briosele. 

Durata pregatire: 20 minute

Durata coacere: 20 minute

Ingrediente

200g faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita sare

110g unt lasat la temperatura camerei

100g zahar 

2 oua

120ml lapte

Pentru ornarea brioselor

Inimioare colorate de zahar Margaritar

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 170c. Daca aveti forme pentru briose, treaba este ca si facuta! Se asaza in forme cupele de hartie. Pentru un strop de creativitate, se poate opta pentru forme din hartie colorata.

Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului. Se adauga apoi pe rand ouale si se omogenizeaza cu mixerul pana cand compozitia capata o textura spumoasa. Se adauga apoi faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si putina sare, si laptele. Se mixeaza compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele.

Se pune compozitia in formele de briose si se baga apoi la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Odata scoase din cuptor, briosele se lasa sa se raceasca, dupa care pot fi decorate dupa bunul plac. Noi recomandam inimioarele colorate de zahar Margaritar pentru ornare. Nuantele de roz si albastru vor aduce zambetul pe buzele tuturor. 

Related posts

Floria in Strada – floraria destinatie pentru flori si cadouri create de artisti locali, la Piata Dorobanti

Adina Meyers

A VI-a ediție a festivalului Grand Prix Nova readuce profesioniștii teatrului radiofonic la București între 4 și 9 iunie

Adina Meyers

Iesi din tiparele monotone ale toamnei cu noua colectie Takko!

Adina Meyers