Amenajari Exterioare

Borduri pentru flori, din piatra sau lemn

O sa fie ca o joaca! E suficient sa privesti imaginile alaturate si sa citesti acest text pentru a-ti face “documentarea”. Iar daca cumva iti pui intrebarea la ce foloseste o bordura, noi o sa te lamurim imediat. Pai e foarte simplu!

Cu ajutorul ei, nu numai ca vei delimita straturile de flori de alte zone, dar, cel mai important, vei oferi gradinii un look original, autentic si plin de farmec. Acum, ca ai aflat ca are un rol dublu (si practic, si decorativ), este momentul sa treci la urmatorul pas si sa alegi materialul din care o vei realiza.

Noi iti sugeram sa o construiesti dintr-un material 100% natural si ecologic, pentru a se integra cât mai firesc in peisajul exterior. Ai la dispozitie doua variante la fel de decorative si de usor de procurat: piatra si lemn. Alegerea iti apartine si trebuie facuta in functie de tipul de amenajare pe care ti-l doresti.

Astfel, daca iti plac peisajele montane, realizeaz-o din pietre aduse de la munte sau adunate de pe malul unui râu.

Pont: daca vrei ca aranjamentul sa imite cât mai fidel un colt de natura salbatic, foloseste pietre de dimensiuni si forme diferite, pe care aseaza-le asimetric.

In schimb, daca preferi un look mai “cuminte”, atunci fa-o din lemn. Acest material emana multa caldura si se integreaza perfect in orice gradina. Are insa si un inconvenient, anume ca nu e la fel de trainic precum piatra, motiv pentru care trebuie tratat special pentru a rezista la conditiile atmosferice. Si pentru ca exista “riscul” sa-ti placa la fel de mult si una, si cealalta, pune-le in practica pe amândoua. 

Material preluat din numarul din aprilie 2012 al revistei Domus.

Related posts

Cum sa plantezi si sa ingrijesti florile de primavara

Adina Meyers

Cum să amenajezi spațiile exterioare

Adina Meyers

E timpul pentru un grătar? Îți propunem un design de grădină în ton cu anul 2021

Adina Meyers