In cazul apartamentelor este vorba, in general, de suprafete mai putin generoase. Dar atunci cand este nevoie de inca o camera, exista, din fericire unele trucuri la care se poate apela. Astfel, obtinerea unei camere suplimentare se numara printre cele mai viabile solutii.

Micsorarea livingului pentru crearea unui alt dormitor sau transformarea bucatariei in dormitor se practica de mult timp. Cand nu sunt posibile aceste transformari, trebuie folosite spatiile auxiliare. Chiar daca este ignorat de multe ori, balconul poate prelua din functiile altor incaperi.

De exemplu, daca livingul este dotat cu o biblioteca masiva, iar spatiul nu mai permite amenajarea unui loc de relaxare, acesta poate fi creat in balcon (in cazul in care este inchis). Ba mai mult, balconul poate fi transformat intr-un mic living, dotat cu canapea si/sau fotolii si o masuta de cafea.

Daca este prea ingust pentru amenajarea sa ca living, balconul poate juca rolul de birou, mai ales ca cel putin unul dintre pereti poate servi la depozitarea cartilor (prin rafturi montate in perete).

Utilizarea balconului ca loc pentru servirea micului dejun reprezinta o solutie la fel de atragatoare, mai ales daca este creat un decor pe masura. Persoanele care isi doresc ca pe aria bucatariei sa integreze si o zona de o zona de dining, pot muta o parte dintre electrocasnice in balcon. O alta optiune ar fi crearea unei zone de dining in balcon.

Desigur, balconul poate indeplini cu succes si alte functii, depinde de necesitatile fiecarei familii.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

O casa frumoasa presupune si un plan de amenajare bine pus la punct

Adina Meyers

Slow Cooker si Multicooker – doua aparate foarte utile in orice bucatarie

Adina Meyers

Tablourile – elemente decorative pentru casa ta

Adina Meyers