Am dorit sa simbolizam prin acest decor o escapada din rutina, un voiaj fantastic, si am ales ca tema Marocul. Punctul de pornire al amenajarii l-areprezentat mozaicul, respectiv finisajul din piatra care imbraca pardoseala si anumite portiuni de perete. Tot pentru pereti s-a utilizat o tehnica marocana numita tadelakt, in care se folosesc numai materiale naturale, aplicate in diferite straturi. Noi am incercat sa redam o suprafata asemanatoare ca aspect cu cea de tadelakt, folosind insa materiale disponibile la noi„.

Elementele „de spectacol” ale amenajarii sunt insa obiectele din alama, create special pentru acest decor, si care tin mai mult de imaginar decat de partea functionala. Decoratoarea a creat designul bateriilor, al suportului pentru perdeaua de dus si al elementelor necesare pentru camuflarea tevilor sia firelor corpurilor de iluminat. Lavoarul din mozaic, in forma de castron, a fost adus din Maroc, la fel ca si oglinda cu rama din alama, lucrata manual. 

Suportul pentru lavoar este de fapt o masuta veche luata de la un magazin de antichitati si vopsita in masa pentru a fi de culoarea cuprului. Intr-o nisa deja existenta s-a creat un dulapior cu usi din lemn de tek, lucrate manual.

Totul este natural si organic, chiar si perdeaua de dus este din material textil, impregnat cu o substanta pentru a rezista la umezeala.

Related posts

Simplu şi rapid: decoraţiuni de Crăciun handmade

Adina Meyers

Masina de spalat vase – avantaje și dezavantaje

Adina Meyers

De ce ai nevoie de o fântână în zona ta?

Adina Meyers