LifeStyle

Au inceput inscrierile pentru prima editie din Bucuresti a festivalului 48 Hour Film Project

48 Hour Film Project vine pentru prima oara la Bucuresti in weekend-ul 16 – 18 octombrie 2015. Realizatori de film profesionisti sau amatori, din toata Romania si nu numai, sunt asteptati sa se inscrie in competitie pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj in doar 48 de ore. Juriul de la Bucuresti este format din: criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu si actrita Ana Ularu.

48 Hour Film Project inseamna un weekend memorabil de distractie, creativitate si adrenalina, in care fiecare echipa scrie, filmeaza, editeaza si livreaza un film complet. Echipele au fix 48 de ore la dispozitie pentru a realiza un scurt metraj de maxim 7 minute.

Filmul castigator la Bucuresti al premiului ”Best Film” (”Cel Mai Bun Film”) participa automat la festivalul international Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.) unde va intra in competitie cu filme venite din orase din Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa si cele doua Americi. Echipa castigatoare isi va putea insoti scurt-metrajul la Filmapalooza si va avea acces la evenimentele exclusiviste din cadrul festivalului. Cele mai bune filme, castigatoare la Filmapalooza, vor rula in sectiunea ”Short Corner” din cadrul festivalului de film de la Cannes, 2016.

Startul competitiei (Kick-off) va avea loc vineri, 16 octombrie 2015, la Cinema Muzeul Taranului – Studioul Horia Bernea, din cadrul Muzeului National al Taranului Roman (Sos. Kiseleff, nr. 3, sector 1), ora 18:00, cand echipele vor extrage un gen de film (ex: drama, actiune, comedie etc.) si vor primi un personaj, un obiect si o replica, elemente ce trebuie incluse in scurt-metraj. De aici insa, este decizia fiecarei echipe cum sa integreze aceste cerinte in productia propriului film. Toate echipele concureaza pentru cea mai buna utilizare creativa a acestor elemente. Regulamentul complet este disponibil pe www.48hourfilm.ro.

Predarea filmului (Drop-Off) va avea loc exact peste 48 de ore de la startul competitiei, duminica, 18 octombrie 2015, la Sala de Consiliu a Muzeului National al Taranului Roman.

Inscrierile se fac pe www.48hourfilm.com/bucharest. Pana luni, 21 septembrie, echipele beneficiaza de reducere de 30% la inscriere prin taxa Early Bird de 490 lei; apoi, de 20% reducere, pana pe 11 octombrie, prin taxa General Admission de 595 lei. Taxa Late Comers este de 700 lei, ultima zi de inscriere in competitie fiind 15 octombrie. Taxa de inscriere se aplica per echipa.

48 Hour Film Project este realizat cu sprijinul Muzeului National al Taranului Roman si Simbio, sponsori: Pond5, Movie Magic Screenwriter, parteneri: Grolsch, Ada’s Haven, parteneri media: Romania Libera, Zile si Nopti, Caminul, Cinemap, Think Outside The Box.

Related posts

Despre modul corect de amplasare a plantelor in apartament si ingrijirea lor

Adina Meyers

Miele este gazda celor mai savuroase cursuri de cooking

Adina Meyers

O masa la inaltime

Adina Meyers