Image default
Amenajari case

Ascunsă în natură

Liniştea şi detaşarea de cotidian sunt primele senzaţii care te încearcă odată ce pătrunzi în inima acestei proprietăţi. Mica livadă, florile, arbuştii decorativi şi locurile de relaxare în natură te duc cu gândul la o oază în mijlocul unui oraş aglomerat.

Situată pe Şoseaua Cernica, în imediata apropiere a Lacului Lebăda, casa este poziţionată pe un  lot generos, ce beneficiază şi de o mică livadă. Amplasată cât mai retras faţă de stradă, vila este orientată către sud-est, cu faţa spre soare. De altfel, poziţionarea acesteia pe teren a fost foarte importantă pentru proprietari; nimic nu este la voia întâmplării, căci locul imobilului şi accesul până la acesta fac parte dintr-o întreagă scenografie. Parcela cu formă dreptunghiulară, lungă, a contribuit la crearea elementului-surpriză, căci, deşi la intrarea în curte, trecând de porţile acţionate electric, aproape că nu vezi casa, pe măsură ce înaintezi, îi poţi desluşi o parte a siluetei, şi asta numai dacă privirea ta poate pătrunde dincolo de coronamentul liliacului, al smochinului, caişilor, gutuilor şi salciei. De la garaj până la locuinţă, parcurgi o alee mărginită de rugi de muri, căpşuni, pruni şi arţari japonezi.
Restul grădinii este o vastă întindere de gazon, întreruptă din loc în loc de flori multicolore, tufe decorative şi diverse aranjamente din ceramică.
Centrul de activităţi în aer liber se află în imediata vecinătate a vilei şi pe terasa acoperită, ce poată fi utilizată chiar şi atunci când vremea nu este foarte bună, datorită sistemului de închidere cu folie care o protejează.
Tot în acest perimetru din apropierea terasei, proprietarii au amplasat grătarul zidit din cărămidă şi un foişor cu schelet metalic, care în timp va fi complet îmbrăcat în verdeaţă.
Curtea pavată cu dale puse pe „pat” de beton şi nisip înconjoară construcţia în proporţie de 80%, asemenea unui brâu de susţinere.

Intrarea în casă se poate face fie prin terasa de 30 de metri pătraţi, fie prin partea laterală. Dispusă pe două niveluri, vila are o suprafaţă totală de 264 de metri pătraţi, cu 220 de metri pătraţi utili. Sistemul constructiv pe cadre din beton şi închideri din cărămidă Porotherm, peste care s-a pus izolaţie termică, asigură în toate anotimpurile confortul termic dorit.
La interior, compartimentarea este gândită funcţional, cu atenţie la detalii. Parterul este alocat zonei de zi, compusă din: bucătărie închisă, loc de luat masa, living, birou şi grup sanitar. Spaţiile au fost dispuse simetric, astfel încât să fie practice şi în acelaşi timp estetice. Etajul decomandat oferă fiecărui ocupant o zonă individuală şi multă intimitate. Regăsim aici două dormitoare cu baie proprie şi dressing.
Dormitorul matrimonial, prevăzut cu balcon, este orientat spre apus, astfel încât dimineţile să fie mai puţin însorite, iar serile să creioneze pe ferestre apusuri fabuloase.
Casa beneficiază de o centrală termică pe gaz, având încălzire prin pardoseală şi calorifere. În plus, este prevăzută cu sisteme de supraveghere, alarmă şi jaluzele acţionate electric.


„Este extraordinar faptul cum această proprietate îţi încarcă bateriile şi te scoate din cotidian. Este ceea ce îţi doreşti după tumultul unei zile de muncă în Bucureşti.”

Finisajul exterior alternează porţiuni de tencuială decorativă cu zone placate cu gresie gen mozaic.

Terasa adâncă este complet protejată de soare şi intemperii datorită şarpantei din lemn şi sistemului de protecţie cu folie.

Foto: Zone Real Estate

Articole similare

Penthouse – Interior Store – Mamaia

comunicat de presa

Casa de vacanta sarmanta de pe varful dealului

casamea.ro

Caminul meu: Simplu si natural

Oana Voicu

Lasă un comentariu

16 − three =