LifeStyle

Arta urbana cu motive folclorice la Targu Mures

 Romania ar putea deveni una dintre tarile cu cele mai frumoase scari din lume, gratie unui proiect de arta urbana pus la cale de artistii din Targu Mures.

Vopsirea scarilor Rakoczi, denumite asa dupa strada din apropiere, face parte dintr-un proiect mai amplu numit Digital Transilvania, prin care artistii locali si-au propus sa creeze cat mai multe lucrari de arta urbana pentru a atrage turisti in Targu Mures.

Ideea apartine celor de la Green Art Tour si a fost pusa in aplicare cu ajutorul elevilor de la Liceul de Arta din Targu Mures sub indrumarea profesorilor Kolumban-Kantor Zita si Renata Veer.

Elevii care au facut lucrarea sunt Orza Teodora (coordonatorul grupului), Sava Larisa, Duca Andreea, Gliga Bogdana, Baciu Raluca, Farkas Andreea, Simon Boroka, Iordache Rudolf, David Kasler, Vida Krisztina, Cojan Carina, Turk Andreas, Nagy Deia, Csegoldi Norbert. Lor li s-au mai alaturat si voluntari ocazionali din oras sau turisti.

Interventia cu vopsele nepermanente (pe baza de apa) asupra scarilor Rakoczi a fost avizata de Primaria Municipiului Targu Mures si Ministerul Culturii. Tema designului este una digitala, realizata pe baza de pixeli, reprezentand motive traditionale ardelenesti. 

Articole similare

Peek & Cloppenburg – deschide cel mai mare magazin din vestul țării

Adina Meyers

Minivacanţa de Sfânta Maria 2020: Românii plătesc până la 200 lei pe noapte pentru cazare

Adina Meyers

Vedetele autohtone vor strânge hrană pentru animalele fără adăpost la PetExpo

Adina Meyers