LifeStyle Retete

Arome de vara

Nimic nu e mai bun ca gustul fructelor de sezon. Si pentru ca aceasta perioada trece repede, e pacat sa nu te bucuri de aromele lor in toate felurile posibile, inclusiv in deserturi. Racoritoare si parfumate, ele completeaza perfect gustul delicat de vanilie.

Mini-tarte cu capsuni

Ingrediente
Cosulete:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
1 ou
1 praf de sare
Crema:
4 galbenusuri
7 linguri de zahar
600 ml lapte
5 linguri cu varf de faina
vanilie
50 g unt

Mod de preparare
Pentru a obtine aluatul, amesteca faina cu untul rece, taiat cubulete, peste care adauga oul si zaharul. Omogenizeaza si intinde aluatul in mini-foi, pe care coace-le in formele speciale de tarte, in cuptorul incalzit cu 20 de minute inainte.
Pentru crema, amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul, apoi toarna treptat laptele si faina (simultan). Pune compozitia la fiert impreuna cu batonul sau esenta de vanilie si amesteca continuu, pana ce se ingroasa crema. Ia de pe foc si, cat este calda, adauga untul.
Aseaza crema in cosuletele din aluat si decoreaza cu capsuni proaspete, taiate in doua.

Alta varianta
Fructele proaspete sunt, desigur, mai aromate si ofera tartelor un gust fresh. Daca insa vrei sa le pregatesti si in afara sezonului, exista o varianta, fara a renunta la ingredientul-vedeta, capsunile. Reteta este aceeasi, singura modificare fiind inlocuirea fructelor taiate cu dulceata de capsuni. Pe aceasta din urma o poti prepara la sfarsitul lunii iunie, cand gasesti capsuni din belsug. Daca o conservi corespunzator, va rezista pana in sezonul urmator.

Prajitura cu cirese

Ingrediente
400 g zahar
6 oua
500 g faina
250 g unt
3 linguri de lapte
1 plic de praf de copt
500 g cirese

Mod de preparare
Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile cu zaharul pana ce devin o spuma omogena. Adauga galbenusurile, untul (la temperatura camerei), laptele, faina si praful de copt. Toarna compozitia intr-o tava inalta, care sa-i permita sa creasca, tapetata cu hartie de copt, iar apoi pune fructele, carora le-ai scos samburii in prealabil. Pune prajitura in cuptor, la 180°C, si las-o acolo timp de 40 de minute.

 

Related posts

CEVISAMA, mai mult decat ceramica

Adina Meyers

In luna martie, Deichmann iti asaza glamour-ul si seductia la picioare!

Adina Meyers

Baneasa Shopping City da startul campaniei de Paste

Adina Meyers