Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice de apartament, anunta lansarea, pentru al cincilea an consecutiv, a programului national de inlocuire a parcului de centrale termice „Avantaj dublu”, sprijinind achizitia de modele in condensare.

„Am luat decizia de a continua programul de inlocuire a parcului de centrale termice vechi şi in acest an deoarece urmam trendul natural al pietei. In plus, in acest an incurajam cu precadere achizitia de modele in condensare, de ultima generatie, care aduc beneficii suplimentare comparativ cu modelele conventionale”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Acesta a sublinat ca motivul pentru care in acest an s-a ales realizarea acestui program doar pentru modelele in condensare este dorinta de educare a pietei cu privire la tehnologia condensarii care, potrivit studiilor Ariston, este cunoscuta doar de circa 35% dintre romani, comparativ cu tarile vestice, unde majoritatea centralelor instalate sunt din aceasta categorie.

In plus, centralele termice in condensare sunt conforme cu normativele Erp (directive aparute ca urmarea obiectivelor UE privind protectia şi respectul fata de mediu) ce vor intra in vigoare la nivel european incepand cu septembrie 2015 şi prezinta multiple avantaje atat din punct de vedere al consumului, cat şi al protectiei mediului inconjurator.

“Mentionez ca totodata am observat o schimbare a comportamentului de achizitie al romanilor in momentul inlocuirii centralei. Astfel, aceştia inteleg tot mai mult beneficiile centralelor din noua generatie şi se arata tot mai interesati de astfel de modele”, a mai adaugat reprezentantul companiei.

Economii de 35% la consumul de gaz

Conform Ariston Thermo Romania, principalul motiv pentru care tot mai multi romani opteaza pentru o centrala termica in condensare este scaderea cu pana la 35% a consumului de gaz şi, implicit, a costurilor lunare.

„Modelele in condensare dispun şi de o eficienta foarte ridicata – de pana la 108%, comparativ cu centralele conventionale ce au un randament de aproximativ 94%. Astfel, consumul redus de gaz şi eficienta fac ca diferenta de pret dintre un model in condensare şi unul conventional din gama de top sa se amortizeze in aproximativ 2 – 3 ani”, a afirmat Catalin Draguleanu.

Centralele termice in condensare reprezinta o inovatie tehnologica aplicata generatoarelor de caldura. Sistemul de operare al acestui tip de centrale este foarte simplu: in urma arderii combustibilului rezulta un amestec de gaze arse şi vapori de apa. Cantitatea de caldura ce ia naştere la ardere include atat puterea gazului, cat şi puterea rezultata prin condensarea vaporilor de apa. Astfel, datorita schimbatorului de caldura din otel-inox cu modul premix, se obtine un randament superior si o reducere substantiala a emisiilor de carbon si noxe.

Pretul nu mai este principalul factor de achizitie

Raportat la piata de inlocuiri, repezentantul Ariston afirma ca la achizitia unei centrale termice romanii nu mai pun atat de mult accent pe pret, intelegand ca exista aspecte mult mai importante in rentabilizarea rapida a investitiei şi obtinerea unui confort optim.

„Cei care au deja experienta folosirii unei centrale termice in ultimii 10 ani, inteleg ca pretul nu este cel mai important factor. Pentru acestia conteaza in primul rand experienta avuta cu centrala ce trebuie inlocuita, afinitatea fata de brand, dar si nivelul de satisfactie pe care l-au avut fata de serviciile post vanzare care sunt, de asemenea, foarte importante”, a mai spus acesta.

Reduceri de pana la 500 lei prin noul program

In ceea ce priveşte noul program de inlocuire a centralelor vechi – „Avantaj dublu” -, reprezentantul Ariston a subliniat ca, in acest an, acesta se desfasoara in perioada 1 august 2014 – 31 decembrie 2014, reducerile acordate fiind cuprinse intre 250 si 500 de lei.

Pentru a raspunde cerintelor pietei locale, Ariston a inclus in programul Buy Back doua dintre noile modele de centrale termice din gama GalEvo – Genus Premium Evo şi Clas Premium Evo. Astfel, clientii pot merge in magazinele distribuitorilor parteneri ce iau parte la promotie cu vechea centrala, indiferent de marca, şi pot alege unul dintre modelele enumerate cu o reducere considerabila.

Detalii despre promotie pot fi gasite aici.

 

 

Related posts

Alegeti seminee pe lemne, solutia rafinata si accesibila pentru incalzirea locuintelor

Adina Meyers

4 ustensile ideale pentru pasionaţii de proiecte DIY

Adina Meyers

AdePlast lanseaza un program structurat de termosisteme pe 5 niveluri de calitate si pret

Adina Meyers