LifeStyle Retete

Aripioare marinate, pentru gusturile toate

Cea mai bună mâncare rămâne tot cea în care ai pus şi un strop de suflet. Sau, cel puţin aşa declară Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, a cărui pasiune pentru gătit l-a făcut faimos în toată ţara. Acum e timpul să îţi împărtăşească câteva dintre secretele lui.  

Şi, pentru că vara e cel mai bun sezon de bucătărit în aer liber, Chef Liviu Balint vrea să te ajute să atingi măreţia grătarelor bine făcute. Aşadar, citeşte mai jos despre cum poţi încinge atmosfera (şi grătarul) în doar doi paşi şi trei…ingrediente. Plus unul secret.

Dacă vrei să-i mulţumeşti şi pe cei pofticioşi dar şi pe cei atenţi la siluetă, trebuie să alegi negreşit puiul ca vedetă a zilelor cu rost de grătar. Carnea de pui are un aport caloric relativ mic şi, preparată pe grătar în mod corespunzător, poate fi cea mai bună alegere deoarece nu e grasă dar este săţioasă.  

Chef Liviu Balint îţi recomandă să marinezi aripioarele de pui cu Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. În felul acesta vei păstra carnea fragedă şi suculentă, fără să o arzi sau fără să capete gustul acela uşor amărui, datorat excesului de condimente perpelite. Pentru 500 grame de aripioare îţi ajunge un singur plic de Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. Torni sosul de marinadă peste aripioarele de pui şi le laşi aproximativ 30 minute să se odihnească împreună. Tocmai bine că-ţi rămâne timp să prepari celelalte ingrediente.  

Ca şi garnitură pentru acest preparat, Chef Liviu Balint îţi recomandă ardeiul roşu gras şi cartofii noi. De ardeiul gras scapi rapid, îl aşezi pe grătar şi-l perpeleşti pe toate părţile, nici prea mult, nici prea puţin, cât să poţi să-l decojesti ulterior. Iar cartofii se taie în felii subţiri şi se aşează pe grătar. Îşi ating apogeul gustului abia după ce devin nişte chipsuri crocante.

Dar, până să faci plating-ul, hai să revenim la ingredientul secret, Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. Dacă a trecut o jumătate de ora, marinada a avut timp berechet să pătrundă în aripioare şi să le frăgezească. Sunt bune de pus pe grătar şi nici nu mai au nevoie de prea mult timp pe jarul încins – datorită marinadei carnea se va găti mai repede iar gustul va fi unul unic, bine evidenţiat de mixul savuros de condimente.

Uite-aşa ai învăţat şi azi despre cum poţi transforma o zi cu prietenii într-un adevărat festin de vară. Pentru că nimic nu se compară cu o masă savuroasă în care aromele dansează în farfurie iar cei dragi îţi zâmbesc mulţumiţi.

https://www.facebook.com/VegetaRomania/videos/1106869966056636

Related posts

Cum alegem sosul în funcție de forma pastelor. Bonus: rețetă pesto verde

Adina Meyers

De Ziua Internationala a Apei, Arctic te invata sa pretuiesti fiecare strop de apa

Adina Meyers

Iasi – un oras dominat de istorie

Adina Meyers