De aceasta data, gazda noastra a fost o familie tanara, ai carei membri sunt preocupati de cariera si de hobby-uri. Ei spun ca si-au dorit sa aduca multa culoare in viata lor si sa traiasca intr-o casa confortabila, care sa le reflecte cat mai fidel personalitatea, asa ca, atunci cand a venit vorba de finisarea casei si de designul interior, au lasat toata treaba in seama unui designer.

Proprietarii spun ca au luat decizia de a se implica destul de putin in amenajarea viitoarei locuinte din cauza faptului ca timpul nu le permitea, dar si pentru ca un specialist avea sa se descurce mult mai bine decat ar fi facut-o ei.

Casa a fost cumparata la rosu si a urmat o munca asidua din partea echipei care s-a ocupat de transformarea unei locuinte obisnuite intr-o opera de arta. In scurt timp, arhitectura simpla a fost conturata cu materiale de cea mai buna calitate si pusa in valoare de o gradina de conifere care se mentine verde pe parcursul intregului an.

In ceea ce priveste fatada, proprietarii au optat pentru placarea, in partea inferioara, cu caramida clincher, in timp ce pe trepte au folosit piatra naturala, care este cea mai indicata solutie, avand in vedere nu doar aspectul impecabil, ci si rezistenta deosebita. O caramida speciala, cu o rezistenta sporita a fost folosita si pentru pavarea aleilor.

Un alt element decorativ este acoperisul din tigla in forma de trapez, cu colturi rotunjite, fapt care „indulceste” aspectul general al exteriorului. Caramida se regaseste si in decorul foisorului, care serveste drept bucatarie de vara si care este amplast in vecinatatea casei, creandu-se astfel o unitate vizuala a intregii locatii.

Foisorul mai serveste drept suport pentru un panou solar, sursa alternativa de energie pentru locuinta. Instalatia asigura curentul electric consumat de foisor si de iluminatul exterior, proprietarii beneficiind de o factura la utilitati redusa cu pana la 30%.

Terasa are vedere la gradina amenajata pe mai mult de 700 metri patrati, care inglobeaza diferite specii de conifere si plante rezistente la temperaturi scazute, dand viata locuintei indiferent de sezon. „Atat aleile cat si zonele cu plante sunt sinuoase, pentru un impact vizual maxim”, ne-a spus Corina Saftescu, designerul care s-a ocupat de amenajarea casei.

Locuinta este desfasurata pe 250 metri patrati, fiind structurata pe trei niveluri de inaltime, desi nu are decat parter si un etaj.

Dormitorul matrimonial este amplasat la un nivel intermediar, la jumatatea scarilor interioare, deasupra garajului, fapt care permite crearea unui spatiu suplimentar. In plus, in acest fel dormitorul beneficiaza de mai multa intimitate, fiind complet izolat de restul incaperilor din locuinta. La parter este amenajat un living, bucataria, un birou, dar si spatiile conexe, in timp ce etajul este ocupat de incaperile destinate odihnei. La etaj se afla camera copilului, dar si mai multe incaperi pentru oaspeti, care beneficiaza de baie proprie.

Interiorul este decorat in stil clasic, in living aflandu-se mai multe piese de mobilier, decoratiuni si tablouri de valoare. In living, una dintre piesele de rezistenta este semineul realizat in stil rustic. „Accentele de culoare sunt date de accesoriile rosii, ce confera viata interioarelor. De altfel, in living, mobilierul este o veritabila opera de arta, acesta fiind executat din lemn de cires in stil englezesc”, explica designerul Corina Saftescu. 

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Saftescu.
www.cass-design.com

 

Material publicat in numarul de martie al Revistei Casa Mea

Related posts

Faianta pictata pentru o bucatarie unica

Adina Meyers

4 avantaje importante ale centralelor termice

Adina Meyers

Solutii complete de amenajare: mobilier la comanda si sfaturi decorative incluse

Adina Meyers