Naturale sau uscate, in functie de sezon si preferinte, acestea pot fi asezate cate una in dreptul fiecarui invitat (chiar si direct pe masa) sau central in cazul unui aranjament floral care, atentie, nu trebuie sa stanjeneasca comunicarea vizuala intre invitati. Se poate opta pentru o cromatica in ton cu cea a veselei ori a fetei de masa.

Tendintele actuale, ce readuc in prim-plan decoratiunile florale de inspiratie clasica, se reflecta in design, temele cromatice abordate si contrastele folosite. Combinatiile cromatice pot fi alb-rosu, pentru o atmosfera traditionala, sau alb-albastru, pentru un decor elegant.

Pentru a evidentia caracterul festiv al aranjamentului, se pot adauga mici accente aurii sau argintii. In ceea ce priveste contrastele, acestea pot fi obtinute prin alegerea unui ton inchis pentru culoarea de fond si a unei nuante mai deschise pentru ornamente. Astfel, veti crea impresia de clar-obscur si lux rafinat.

Stilul recomandat este unul simplu, mergandu-se mult pe aranjamente pe verticala. Intr-un living modern cel mai potrivit ar fi un aranjament bicolor, cu trandafiri si astibe. Aranjamente recomandate pot fi trandafiri albi si rosii sau combinatia crini si trandafiri. Un aranjament floral cu trandafiri, deosebit de elegant pe nuante de rosu si roz, cu mici accente verzi poate intregi in mod fericit decorul unei mese festive, de exemplu, bineinteles alaturi de lumanarile roz si sampania aleasa cu aceeasi nuanta.

O alta propunere care da o eleganta deo­sebita o reprezinta aranjamentele rea­lizate din anthurium precum si cu flori exotice, cum este orhideea. Pentru obtinerea unor efecte deosebite cu eforturi mici, sfatuiesc folosirea de ingrediente la indemâna, precum crengutele de pomi sau bete de scortisoara, care vor da un aer romantic aranjamentului si il vor parfuma.

Se poate folosi si AQUA, un ghiveci cu o planta cu flori viu colorate, prevazut cu un fitil cu sfoara, ce-i permite plantei sa-si traga singura apa dintr-un recipient alaturat, astfel incât udarea se va face la intervale mari.

Decoratiunile exterioare pot fi realizate din vasc decorat cu ingerasi, Euforbia si Spathiphilium. 

Related posts

Gradinaritul in august

Adina Meyers

9 sfaturi pentru începători despre cultivarea pomilor fructiferi

Adina Meyers

Cateva lucruri de care sa tii cont in amenajarea camerei de oaspeti

Adina Meyers