Amenajarea se remarca prin detalii indraznete si mobilier unicat, care ofera o senzatie placuta de liniste si relaxare.

Atunci cand au hotarat sa achizitioneze o locuinta conform dorintei lor, proprietarii acestui camin au luat decizia de a cumpara un apartament situat intr-un cartier de mare anvergura din Bucuresti.

Acesta are trei camere si suprafata utila de 108 mp. Proprietarii si-au dorit un camin confortabil, modern, amenajat cu stil, in care sa se simta prezenta mana unui decorator profesionist, de aceea au apelat la dna designer Amalia Predescu. Dupa ce au discutat impreuna si au precizat ce-si doresc pentru casa lor, acestia i-au oferit libertate de alegere designerului.

Apartamentul a fost cumparat cu toate finisajele realizate si baile utilate, de mobilier, cromatica si detalii ocupandu-se decoratoarea. In timp ce unora le displace stilul contemporan de decoratiuni interioare, pentru ca li se pare rece, sec, decoratorul acestui camin considera ca el aduce un aer proaspat, urban si interesant locuintei. „In mare parte sunt elemente ce-mi caracterizeaza stilul de abordare in design. Am plecat de la ideea unui ambient intim, confortabil, modern in tehnologie si mobilier, dar clasic ca forma si estetica”, explica designerul.

Accesoriile sunt foarte importante in decorarea unei case, pentru ca transmit mesaje, nu sunt simple obiecte decorative. Nicio amenajare nu este intreaga fara accesorii, de aceea  designerul a pus mare accent pe detaliile pretioase ce confera apartamentului o eleganta si un rafinament deosebit. Zona de la intrare este un open space, aici fiind amenajat livingul si spatiul de relaxare al casei cu canapea, masuta si colt multimedia, bucataria, iar in continuarea acestora zona de dining.

Amenajarea livingului este o demonstratie a spiritului artistic al decoratoarei, care a facut un mix reusit intre piesele de mobilier si tablourile – creatie proprie, ce atribuie incaperii originalitate. Se pune accentul si pe corpurile de iluminat decorate cu matase si aplicatii de broderie, care prin forma si detaliu creeaza un efect decorativ pe tavan si lumineaza in mai multe nuante si directii. Mobilierul este lucrat manual in mare parte din lemn masiv, canapeaua, covorul si patul sunt din piele naturala, tesaturile sunt din materiale naturale: in, organza, matase, iar tablourile pe panza in culori acrilice sunt creatia designerului.

Furnizorii sunt variati, majoritatea import, la un nivel ridicat de design si finisaj, prezenti pe piata din Romania. Pentru ca bucataria nu a fost placata cu faianta, i-a oferit designerului posibilitatea de a conferi  acestui spatiu un aer mai modern si mai practic, prin folosirea unui panou de inox, in concordanta cu electrocasnicele, care sunt din acelasi material.

Pentru a beneficia de suficient spatiu de mobilitate in camere, au fost eliminate anumite elemente de mobilier, astfel, apartamentul nu dispune de spatii incarcate. In dormitorul matrimonial, motivele decorative folosite contureaza un ambient in stil colonial. Pentru a se crea senzatia de camera luminoasa, s-a folosit griul in combinatie cu auriu, ocru, crem si tente de albastru turcoaz, ce imprima o senzatie placuta, de liniste si relaxare.

Dormitorul de oaspeti este amenajat in stil clasic actualizat, modern, decorat cu elemente ornamentale deosebite. Pentru a se crea impresia de vechime a mobilierului, acesta a fost pictat manual cu foita de argint si feronerie prelucrata. Amenajarile facute in casa sunt echilibrate, fiind imbinate elemente decorative clasice cu elemente moderne, in tonuri calde. Astfel s-a creat un spatiu intim, linistitor, o atmosfera primitoare. Pentru accentuarea calmului si a intimitatii locuintei, decoratoarea a cautat o anumita unitate a suprafetelor. S-au evitat culorile contrastante, in tonuri tipatoare si desenele mari, obositoare. 

Material realizat cu sprijinul designerului
Amalia Predescu, Dekore Design
Tel.: 0744.681.216
www.dekoredesign.ro

 

Related posts

Scaunele – confort si design

Adina Meyers

6 trucuri să schimbi fața casei tale fără investiții majore

Adina Meyers

„Mozaic” de stiluri intr-o bucatarie primitoare

Adina Meyers