Amenajari Interioare

Aparate de filtrare a apei potabile

Apa sta la baza vietii noastre. Fara apa supravietuirea nu este posibila. Aceasta importanta a apei ne face sa cautam mereu solutii in ceea ce priveste filtrarea ei, astfel incat sa ne bucuram de cea mai buna calitate a sa. In ultima perioada numarul celor care sunt in cautarea unor aparate de filtrare a apei potabile a crescut semnificativ, lucru vizibil in numarul de achizitii tot mai dese din ultimul an.

Multi dintre noi considera ca apa de la robinet este buna, ca nu exista nicio problema atunci cand o consumam. Lucrurile nu stau insa asa, iar asta pentru ca, oricat de mult si-ar da silinta distribuitorul de apa potabila, tot mai scap impuritati. Iar oricum, clorul din apa nu ne face bine, chiar daca in apa de la robinet se gaseste in cantitati mici – pe termen lung se vor putea observa cel mai bine efectele clorului asupra organismului nostru. Vechimea retelei de distributie a apei potabile din multe localitati de asemenea nu vine in avantajul acesteia – nu de putine ori vedem apa ca are o culoare mai inchisa si un gust putin ciudat, din cauza ruginei. Iata asadar de ce tot mai multe persoane sunt in cautarea unor aparate de filtrare a apei potabile de calitate.

Atunci cand vine vorba de alegerea unui astfel de aparat, avem destul de multe optiuni la indemana. Pe piata gasim un numar destul de mare de aparate de filtrare a apei potabile, iar printre cele mai comune sunt cele care se instaleaza pe instalatia de apa de la chiuveta. Da, orice instalatie de la chiuveta vine cu un filtru, insa acesta este unul standard si nu tot timpul face fata. Daca intr-adevar vrem sa ne bucuram de apa de calitate, e bine sa le inlocuim cu modele mai performante.

Tehnologia utilizata de astfel de filtre este diversa. Avem asadar de ales intre: filtre cu carbon activ (au preturi accesibile, iar substantele chimice si impuritatile sunt „legate” de carbune, iar alaturi de ele dispare si gustul de clor al apei de la robinet), filtrele de apa cu fibre (apa este curatata la trecerea ei printr-o membrana poroasa – mai multe studii au relevat faptul ca pana la 99% dintre poluantii comuni sunt eliminati in acest fel), cartusele ceramice (au mai mult un rol prevenit, fiind ideal sa fie folosite cu apa care deja este buna de baut) si nanofiltrare (cea mai noua tehnologie de acest tip ajunsa pe piata).

Pe langa filtrele care se monteaza pe instalatia de apa de la chiuveta mai putem alege canile de filtrare a apei. Putem spune ca acestea sunt una dintre cele mai accesibile solutii pentru a avea siguranta ca apa pe care o bem este una de calitate si lipsita de impuritati. Aceste cani se folosesc de un filtru care trebuie schimbat periodic. Unele necesita schimbarea la fiecare 4-5 saptamani (mai putin sau mai mult, in functie si de care este cantitatea de apa care trece prin aceste filtre).

Mai pot fi avute in vedere si dozatoarele de apa cu sisteme de filtrare, insa ele nu sunt niste optiuni la indemana oricui, iar asta pentru ca ele tind sa aiba niste preturi destul de ridicate. Sunt insa ideale atunci cand vine vorba de birouri.

Related posts

Amenajare în stil romantic

Adina Meyers

Lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre balustradele de sticlă

Adina Meyers

Casa verde cu acoperisul pajiste

Adina Meyers