LifeStyle

Anii 2000 – Decada inovatiilor

Anii 2000 se evidentiaza prin lansarea unor aparate electrocasnice cu functii inovative si prin numeroase premii acordate Grupului Electrolux.

Lansari de produse

In 2001 Electrolux lanseaza pe piata primul aspirator automat – Trilobitul. Acesta se ghideaza cu ajutorul ultrasunetelor, se opreste singur si se reincarca atunci cand aspirarea a luat sfarsit. Tot in acest domeniul Electrolux lanseaza Ergorapido 2 in 1, un aspirator adaptat noilor tendinte de lifestyle ale consumatorilor, precum si Ultrasilencer Green, ce utilizeaza cu 33% mai putina energie si este fabricat in proportie de 55% din plastic reciclat.

Tot in aceasta decada este lansat si cuptorul Inspiro – care are capacitatea de a selecta in mod automat conditiile de gatire, in functie de preferintele consumatorului.

Premii pentru Electrolux: design, comunicare inovativa & constiinta eco-friendly

In 2005, masina de spalat vase Favorit, aparatul de expresso CaFamosa, refrigeratorul de vinuri, aspiratoarele Oxy3system si Ergorapido 2-in-1 primesc premii pentru designul inovativ in cadrul editiei aniversare Red Dot Design.

Pentru eforturile Grupului Electrolux de a reduce consumul de energie al fabricilor, Comisia Europeana ii acorda in anul 2007 premiul pentru energie durabila, iar in anul 2008 calitatea, clasa energetica si performantele aparatelor electrocasnice din gama Global Design conving Fundatia Polara Internationala sa realizeze un parteneriat cu Electrolux. Drept urmare, compania va echipa cu aparate electrocasnice prima statie de cercetari “zero emisii” din lume, Printesa Elizabeta Antarctica.

In anul 2007 Electrolux este desemnat castigator Golden World Award IPRA Awards pentru proiectul Kitchen as a Stage – Bucataria ca o Scena. Acest proiect a avut drept actori principali doua familii obisnuite, din Italia si respectiv din Finlanda, care au fost de acord ca o camera de luat vederi sa fie instalata in bucatarie – spatiul social, inima casei prin excelenta. In mai putin de cinci luni, peste 120.000 de persoane au vizitat site-ul www.kitchenstage.com si peste 300.000 au urmarit secvente pe site-uri precum YouTube.

Lumea anilor 2000

Euro devine moneda nationala pentru 12 tari ale Uniunii Europene;

Barack Obama devine primul presedinte de culoare din istoria Statelor Unite;

Filmul lui Cristian Mungiu 4 luni, 3 saptamani si 2 zile castiga premiul Palme d’Or al Festivalului de la Cannes;  

Summit-ul NATO are loc pentru prima data la Bucuresti;

Irlanda devine primul stat care interzice fumatul in localuri;

Trenul de mare viteza din Franta (TGV) a doborat recordul de viteza pe sine de cale ferata, atingand viteza 574,8 de kilometri pe ora.

 

Related posts

(P) Narcisa Suciu revine în ţară pentru concertul Alexandrei Uşurelu de la TNB

Adina Meyers

Academia de Talente Contrapunct

Adina Meyers

Electrolux isi dezvolta brandul cu o noua identitate vizuala

Adina Meyers